Din cauza unei acţiuni de executare silită la Sometra SA, toată Copşa Mică a rămas fără apă. Muncitorii care asigurau funcţionarea staţiei de pompare au oprit instalaţiile pentru a ieşi la poarta fabricii să împiedice intrarea executorului judecătoresc Vasile Tudor, din Mediaş.


La prima oră a dimineţii, executorul, însoţit de jandarmi şi Poliţie, a descins la Sometra pentru a pune sechestru pe bunuri din societate în valoare de câteva sute de mii de lei, echivalentul unei vechi datorii către societatea 90’s Comp Impex SRL, aflată acum în lichidare. Datoria aflată în litigiu se referă la o comandă de zinc, pentru care Sometra ar fi încasat banii, dar nu ar mai fi livrat zincul şi datează dinaintea venirii acţionarului grec.

Executorul nu şi-a putut duce sarcina la îndeplinire, pentru că muncitorii au făcut un lanţ uman la intrare. De suferit au suferit locuitorii Copşei, care au rămas pentru scurtă vreme fără apă.

Potrivit conducerii Sometra, cazul se judecă şi acum la Curtea Supremă.

Primarul oraşului Copşa Mică, Teodor Mihalache, şi-a exprimat şi el nemulţumirea că nu a fost informat de executorul judecătoresc cu privire la o acţiune care a afectat oraşul.

[kaltura-widget wid=”8wxv93r9o4″ width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Mi se pare foarte frumos din partea domnului executor judecătoresc, care după cum se vede nu are ce executa prin zonă şi încearcă să işi facă treaba anticipat…Măcar justiţia să respecte legiile şi să dea dovadă de imparţialitate…
    Apropo, domnul executor judecătoresc nu a auzit de prezumţia de nevinovăţie? Până când o hotărâre judecătorească nu rămâne definitivă nu imi pot da seama ce are el de căutat acolo?