Cele mai reprezentative descoperiri arheologice din Transilvania din 1992 până în prezent fac obiectul unei expoziţii deschise la Muzeul de Istorie „Casa Altemberg”. Aceasta cuprinde aproximativ 160 de obiecte din ceramică şi metal, datând din era neolitică.
Expoziţia temporară „Cercetări Arheologice. Şantiere Arheologice Şcoală ale Catedrei de Istorie Antica şi Medievala: 1992–2008” prezintă descoperirile făcute în urma cercetărilor care au fost inițiate în anul 1992 de Sabin Adrian Luca şi Zeno Karl Pinter. “Această expoziţie ilustrează munca de aproape 20 de ani a unei echipe formate din zeci de profesori şi mii de studenţi şi arată ce s-a întâmplat în ultimii ani legat de cercetarea arheologică din Transilvania”, a spus Adrian Sabin Luca, la vernisajul expoziţiei.
Expoziţia este rezultatul colaborării între Facultatea de Istorie şi Patrimoniu “Nicolae Lupu” din Sibiu, Institutul pentru Cercetarea si Valorificarea Patrimoniului Cultural Transilvanean in Context European, Muzeului National Brukenthal si Muzeul National al Unirii, Alba Iulia.
Expoziţia va fii deschisă la Muzeul de Istorie „Casa Altember” până în 6 martie.