Chiar dacă nu au la dispoziţie decât 10 minute de pauză, elevii sibieni îşi fac întotdeauna timp pentru o ţigară, iar locaţiile alese nu sunt deloc departe de şcoală. De cele mai multe ori, elevii fumează chiar lângă gardul de împrejmuire, cu acceptul tacit al profesorilor, care nu le pot impune reguli dincolo de incinta şcolii.

aste giudiziarie on line

Pauzele dintre orele de curs sunt transformate de majoritatea elevilor sibieni în pauze pentru fumat. Elevii nici măcar nu se mai feresc să fie văzuţi cu ţigara în gură şi fumează chiar în curtea şcolii sau în imediata apropiere a acesteia.

Practic, aproape fiecare liceu din Sibiu se poate „mândri” cu propriii elevi fumători care inundă trotuarele din faţa şcolii.

Fumează în curtea şcolii

Am dat o raită prin câteva şcoli din ora, ca să ne punem la curent cu locurile tradiţionale de fumat ale liceenilor. Surprinzător, la unul dintre cele mai bune licee din oraş, elevii fumează chiar în curtea şcolii, în grupuri numeroase. De la clasa a IX-a până la a XII-a, guduchi toţi fumătorii îşi dau întâlnire în pauzele dintre ore. “În fiecare pauză, ne diovan întâlnim la ţigară şi povestim despre orele care au trecut sau despre ce vom face când bactroban cost terminăm programul. Nu facem nimic ilegal şi nu văd de ce ar trebui să ne ascundem”, ne-a spus un elev al Colegiulu Naţional “Samuel von Brukenthal”. Situaţia pare a fi acceptată şi de conducerea şcolii – paznicul liceului era în acel moment în curtea şcolii, însă nu le-a atras atenţia elevilor strânşi la ţigară.

O situaţie asemănătoare este şi la http://viagra7pharmacy-online.com/ celelalte licee din oraş, însă elevii se feresc şi fumează în tofranil cost afara curţii şcolii. De exemplu, la Colegiul Naţional “Octavian Goga”, liceeni merg la câţiva metri de şcoală şi fumează în locuri mai puţin http://cialis7days-pharmacy.com/propecia-price.php vizibile. “Stăm aici ca să nu ne vadă profesorii, pentru că ne atrag atenţia de fiecare dată”, ne-au spus doi elevi care se ascundeau în spatele unei maşini parcate în apropierea şcolii. Nici colegii lor de la „Ghe. Lazăr” nu se lasă mai prejos, locul de fumat al acestora fiind chiar strada din faţa şcolii. În pauze, trotuarele sunt pline de elevi care aleg această modalitate de “recreere”.

Chiulangii pentru ţigară

Mulţi elevi chiulesc de la ore şi-şi iau astfel pauză de câte o oră întreagă, timp suficient să pufăie ţigări în barurile din centrul Sibiului. Aproape toate barurile şi cafenelele s-au autodeclarat „pentru fumători”, de când legea le-a impus să-şi aleagă profilul. „De obicei plecăm mai mulți, http://pharmacy-online-24hour.com/lexapro-online.html mai ales dacă avem o materie pentru care nu ne-am prea pregătit şi este posibil să fim ascultaţi. Mergem de obicei la o cafenea din apropiere, unde bem un suc şi fumăm o ţigară”, ne explică o elevă a aceluiaşi liceu. [nggallery id=28]

zp8497586rq
zp8497586rq
zp8497586rq

Ultima oră