Mii de sibieni au ieşit din case ca să mergă la Sala Transilvania cu fotografia lui Marian Cozma să aprindă lumânări şi să-şi ia rămas bun. Cortegiul a sosit şi a plecat în aplauzele sibienilor emoţionaţi.Chiar şi miercuri, la orele amiezii, sibienii mai treceau prin faţa sălii ca să aprindă o lumânare în memoria sportivului.

Sibienii şi-au arătat respectul faţă de Marian Cozma, handbalistul a cărui moarte tragică a îndurerat o mulţime de români.

Până la 20.50, în faţa Sălii Transilvania se strânseseră deja peste şase sute de persoane care au aflat de pe Internet sau de la televizor de trecerea cortegiului prin Sibiu şi au dorit să aprindă o lumânare în amintirea handbalistului ucis în Ungaria. Mulţimea a continuat să crească iar la apariţia cortegiului în faţa Sălii Transilvania din Sibiu, în jurul orei 22, peste 3000 de oameni au început să aplaude ca un rămas bun de la handbalistul român. [nggallery id=30]

Copii de la centrele de handbal din oraş şi sportivi de la echipa de baschet CSU Sibiu erau cu lacrimi în ochi . „Era şi este idolul meu în handbal. Dispariţia lui mă ambiţionează să-mi continui cariera. Am plâns când am aflat că a fost ucis. Nici nu mi-a venit să cred. Acum câteva luni am fost special în Ungaria să îl văd cum joacă şi am fost extrem de fericit că la finalul meciului a vorbit cu mine” a povestit cu lacrimi în ochi un tânăr de la CSŞ Sibiu.

[nggallery id=31]

Un sobor de preoţi a ţinut o slujbă de pomenire de 10 minute, ascultată la telefon şi de mama lui Marian. Cu lacrimi în ochi tatăl românului ucis la Veszprem le-a mulţumit celor prezenţi. „Vă mulţumesc oameni buni. Vă mulţumesc din suflet. Ne mai alină din durere faptul că vedem atâta lume alături de noi în aceste clipe extrem de grele” a îngâimat printe suspine părintele lui Marian, îmbărbătat de prefectul Ilie Mitea, emoţionat. Chiar şi ziariştii care filmau, relatau sau fotografiau evenimentul de la faţa locului au fost cuprinşi de emoţie. În aplauzele mulţimii, cortegiul lui Marian Cozma şi-a continuat drumul spre Bucureşti, dar va opri şi la Râmnicu Vâlcea, unde o sală plină aşteaptă să-şi aducă omagiul.


FILMUL SERII


[kaltura-widget wid=”hunlcnzwdc” width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]


Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Dumnezeu sa-l odihneasca ! Sa ne fereasca Dumnezeu de asa tragedii, dar nu credeti ca totusi exageram cu omagiile ?
    Aducem omagii doar pentru ca a fost o persoana publica?
    Dar romanii simpli, necunoscuti, si care mor injunghiati, linsati fara vina?
    lor de ce nu le aducem omagii ? pentru ca sunt simpli oameni din popor ? drama lor apare ca o simpla stire de presa, si atat ! e corect ?

  2. bravo sibieni 🙂 m-am strauit si eu sa dau mailuri si mesaje si am publicat pe net si vad ca nu a fost degeaba, inca odata sunt mandru ca sunt sibian . Dzeu sal aiba in pace.

  3. bravo fratilor ca ati iesit in numar atat de mare… off ce chin e viata asta… macar sa nu-l uitam niciodata!