Fosta mare gimnastă sibiancă Steliana Nistor, multiplă medaliată pentru România la campionatele mondiale, spune că a refuzat o ofertă de a antrena în Statele Unite, pentru că vrea să termine Facultatea de Sport de la Sibiu.

Pe peretele special amenajat în noua locuinţă primită de la Primăria Sibiului stau rafturile cu trofee, medalii, poze din toată cariera sa. Cu zecile. Fiecare are o poveste, iar Steliana Nistor nu le încurcă, relatează Adevărul.

Ţine minte fiecare eveniment, rememorând totodată cât a trebuit să muncească pentru ele, dar şi emoţiile şi bucuria urcării pe podium.

N-are timp să ni le spună pe toate, în primul rând că i-ar trebui cel puţin o zi. Iar timpul său este preţios mai ales acum, când vrea să recupereze parcă timpul „pierdut” prin cantonamente şi concursuri.

„Acum ştiu să-mi preţuiesc timpul şi să fac ce n-am putut face în 19 ani”, spune campioana europeană cu echipa de anul trecut. „Nu se mai satură să stea în oraş cu prietenii şi colegii de facultate, să respire aerul acesta libertin”, o completează mama sa, care i-a dat numele său, Steliana. Iar acum timpul său este împărţit între facultate, prieteni şi recu­perări.

Facultate în loc de America

Imediat ce şi-a anunţat retragerea din gimnastică, Steliana a primit o ofertă de a pleca dincolo de Ocean pentru a antrena. Invitaţia a venit de la fosta sa antrenoare de juniori, Livia Ponoran, actuală antrenoare la o academie în America. Aceasta ştiind ambiţiile şi capacitatea fostei sale eleve, dar şi situaţia gimnasticii în România, mai ales pentru tinerele gimnaste care nu mai pot continua să concureze, a decis să o cheme în State.

„Am avut o invitaţie de la Livia Ponoran, dar vreau ca mai întâi să termin facultatea pe care am început-o”, confirmă campioana europeană, care este anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din oraşul natal. Ar mai vrea să o urmeze şi pe cea de psihologie, împinsă fiind de la spate de fratele ei cel mai mare, Marian, dar aşteaptă întâi să vadă cum se descurcă cu cea pe care a început-o.

Despre colega de apartament a Stelianei Nistor puteţi citi în Adevărul.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu