Toţi poliţiştii sibieni iau parte la o campanie de patrulare, în trei schimburi, pentru a pune capăt avalanşei de spargeri de autoturisme cu care se confruntă Sibiul, de câteva luni. Printre ultimele victime ale spărgătorilor se numără şi vedeta Antena 1 Sibiu, Raluca, care a povestit în direct la emisiunea de duminică, cum şi-a găsit maşina spartă.

În ianuarie, criminaliştii au avut în medie cel puţin trei maşini de pe care au trebuit să ia amprente, pentru că au fost sparte. Autorii identificaţi până acum sunt toţi minori, majoritatea cu vârste sub 14 ani.

Biroul de Presă a precizat că în luna ianuarie 2009, la Biroul Investigaţii Criminale au fost raportate 96 furturi din autovehicule, dintre care în 41 de cazuri autorii sunt cunoscuţi. Puştii acţionau ziua, mai ales în cursul după amiezei, printr-o metodă clasică: unde vedeau obiecte de valoare, spărgeau geamul, luau ce găseau şi se făceau nevăzuţi.

Victime la Antena 1 Sibiu

La fel a păţit şi vedeta Antenei 1 Sibiu, Raluca, care şi-a găsit sâmbătă maşina spartă, după ce şi-a lăsat geanta în maşină. Raluca a povestit la emisiune că şi-a lăsat maşina pe strada Zidului şi a lipsit doar trei minute, cât să-şi ia o rochie. a fost destul pentru ca infractorii să dea lovitura. Potrivit realizatorului emisiunii „Raluca şi Răzvan”, Răzvan Marcu, şi producătorul Ştirilor Antenei 1 Sibiu, Bogdan Naiţă şi-a găsit maşina spartă.

Toţi poliţiştii în stradă

În ciuda pliantelor de avertizare sau a spoturi radio difuzat şi identificarea unor spărgători, furturile continuă, iar poliţiştii spun că şefii au hotărât să scoată în stradă mai mulţi poliţişti pentru că cei de la Pază şi Ordine nu faceau faţă la aşa o desfăşurare de forţe. Astfele fiecare birou sau departament trebuie să dea prin rotaţie oameni care să participe la acţiunile de patrulare.

Biroul de Presă al IPJ Sibiu confirmă că sunt mai mulţi poliţişti în stradă. Printre măsurile de prevenire a acestui fenomen se numără şi sporirea efectivelor care acţionează în stradă pe această linie, prin detaşarea temporară a unor poliţişti din cadrul serviciilor judeţene neoperative. Astfel că, se acţionează cu efective sporite, în special în patrulă pedestră, pe toatele cele 3 schimburi” a precizat subinspectorul Luciana Balteş, ofiţer de relaţii publice al IPJ Sibiu.

Cel mai bine se pot proteja însă proprietarii de autoturisme care nu trebuie să-şi mai lase obiecte de valoare în maşină şi la vedere.

Ultima oră

Comentariul meu