Deputatul PDL de Sibiu Raluca Turcan a declarat astăzi, la Sibiu, că se aşteaptă ca, pe viitor, forţele de dreapta din România să se coalizeze. Turcan face această declaraţie deşi partidul din care face parte are semnată o coaliţie validă de guvernământ cu cel mai reprezentativ partid de stânga din România, Partidul Social Democrat.

Raluca Turcan pare să fie stânjenită de coaliţia de pe plan naţional cu PSD-ul, dacă e să considerăm declaraţia dată astăzi la Sibiu: “Pe viitor, văd o coalizare a forţelor de dreapta în România, dar fără Călin Popescu Tăriceanu în schemă. După alegeri, ideologic, pentru PDL era bun un parteneriat cu PNL-ul”, a spus Raluca Turcan, care nu ratează niciun moment prielnic pentru a lansa atacuri la fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebată dacă aceste declaraţii nu ar putea isca tensiuni în rândul coaliţiei de guvernământ PDL-PSD, Turcan a răspuns: “Nu. De ce să producă tensiuni?”.

Şeful Ralucăi Turcan pe linie de partid, Ion Ariton, spune că nu are idee ce a vrut să spună deputata. “Nu ştiu la ce s-a gândit Raluca Turcan atunci când a făcut acea declaraţie şi nu o comentez. Nu cred că PSD-ul are de ce să se supere. PSD-iştii se puteau supăra dacă noi spuneam că vrem să devenim cei mai puternici ca forţă politică de stânga, dar nu cred că o declaraţie cum că PDL vrea să devină o forţă politică puternică de dreapta şi că pe viitor urmărim o coalizare a forţelor politice de dreapta, ar putea să îi deranjeze pe cei cu care facem actuala coaliţie guvernamentală”, a declarat senatorul şi liderul PDL Sibiu, Ion Ariton.

Nimic pentru Sibiu

Deputatul Raluca Turcan s-a arătat deranjată de întrebarea reporterului oradesibiu.ro, care i-a cerut acesteia să ofere detalii şi despre sprijinul său direct acordat Sibiului de când a început activitatea ca deputat de Sibiu. „Dacă aş face lucrul acesta în acest moment aş dovedi că nu cunosc procedurile parlamentare şi modul în care funcţionează administraţia locală şi centrală. Orice om responsabil trebuie să înţeleagă faptul că întâi se vorbeşte despre bugetul central şi apoi despre cel local. Nu pot să îmi permit să dau dovadă de neprofesionalism şi să vorbesc despre banii alocaţi Sibiului în această fază”, a spus Turcan.

[kaltura-widget wid=”mp92k0ighw” width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Comentariul meu