O ucraineancă nu a putut ieşi din zona neutră după ce a aterizat astăzi la Sibiu, pentru că nu avea viză valabilă de intrare în România.

Tânăra este jucătoare de handbal şi ar fi trebuit să ajungă în cursul zilei de azi la Râmnicu Vâlcea, unde o aştepta un contract cu campioana României, Oltchim. Anastasya Pidpalova s-a văzut însă nevoită să aştepte în zadar în terminal o aprobare de intrare în spaţiul românesc, pe care nu a mai primit-o.

Pidpalova nu a fost lăsată să intre în România de către poliţiştii de frontieră. Viza de pe paşaportul handbalistei Oltchimului nu avea valabilitate decât pentru o singură intrare, pe care Anastasya o folosise deja. Cu ochii înlăcrimaţi, colega acesteia, Rehyna Shymkute (foto), a venit la translatoarea care le aştepta la Sibiu şi i-a explicat problema. Eforturile ei au fost însă în zadar, pentru că handbalista a fost nevoită să facă cale întoarsă către Viena. „Când am aterizat la Viena nu am avut nicio problemă, iar aici, în România, ni se spune că nu se poate intra cu această viză. Nici cei de la Oltchim nu ne-au informat că ne trebuie viză nouă. Dacă ştiam, vă daţi seama că mergeam şi solicitam eliberarea alteia. Acum trebuie să ne întoarcem să aşteptăm la Viena până Anastasya primeşte permisul de intrare din Ucraina”, a declarat soţul acesteia, Denys Pidpalov.

Anastasya Pidpalova are 1, 90 înălţime, 79 de kilograme,  a împlinit 27 de ani pe 5 ianuarie şi este medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena.

Rehyna Shymkute vrea performanţe în România

Chiar dacă era foarte speriată, Rehyna Shymkute (23 de ani), fostă jucătoare la  Galytchanka Lvov, a a avut puterea să spună că vine în România ca să pună umărul, alături de noile sale colege, ca Oltchimul să obţină un nou titlu de campioană. „Nu ştiu prea multe de forţa actuală a echipei vâlcene şi deci nu mă pot pronunţa dacă Oltchim are şanse la Liga Campionilor. O să muncesc şi eu ca să ajut noua mea echipă să aibă performanţe majore. Nici despre România nu prea ştiam multe până am primit această ofertă”, a declarat Rehyna.[nggallery id=20]

[kaltura-widget wid=”7xf6304c8c” width=”410″ height=”364″ addpermission=”0″ editpermission=”2″ /]

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Se pare ca totul va fi in regula si se va intalnii cu oltchimul la Bucuresti inainte de plecare spre podgorita. Pana la urma greseala a fost a ei pentru ca a bifat gresit pe formularul de cerere pentru viza.(conform altor ziare din sibiu)

  2. pacat mare ptr ca oltchim avea nevoie de ea la podgorita dar cine stie poate merge direct in muntenegru

  3. Ar fi trebuit sa faceti o poza vizei din pasaport. Daca pe ea scrie clar ca este pentru o singura intrare atunci este clar a cui e vina.