Vânzările de  carburanţi au scăzut dramatic la Sibiu, în prima lună a anului, comparativ cu ianuarie 2008. Plinurile de benzină sunt o raritate, majoritatea alimentărilor fiind în valoare de 10-30 de  lei.

Toate companiile care au statii de benzină la Sibiu au înregistrat scăderi de vânzări la începutul acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă marile companii cum ar fi Mol sau  Petrom nu confirmă oficial scăderea vânzărilor, surse neoficiale susţin că acestea sunt mai mici cu până la 20 la sută în ianuarie 2009, faţă de ianuarie 2008. În prima lună a anului nu au stat grozav niciodată vânzările, dar nici nu au scăzut atât de mult.

De cealaltă parte, companiile locale sunt mai transparente şi confirmă scăderea vânzărilor în pompă. Astfel, potrivit principalului acţionar al benzinăriilor Ana Oil, Ioan Ghişe, vânzările de carburanţi sunt mai mici cu 30 de procente faţă de ianuarie 2009. „Au scăzut foarte mult si vor mai scădea. Rar mai vezi să îşi facă cineva plinul” a spus Ghişe, care nu se aşteaptă prea curând la o redresare a vânzărilor.

Dumitru Domnariu, unul dintre acţionarii principali ai Euroil, confirmă şi el o scădere cu 25 de procente a vânzărilor în benzinăriile proprii. „Ce plinuri…Abia dacă iau de 10-20 de lei pe un bon” a spus Domnariu.

Ultima oră

Comentariul meu