Companiile care operează pe Aeroportul din Sibiu tatonează conducerea instituţiei pentru reducerea tarifelor, din cauza crizei financiare.


Deşi nu au ajuns încă la reducerea numărului de zboruri operate de la Sibiu, companiile vor totuşi ca Aeroportul să-şi reducă din tarife, pentru că se face simţită şi în bugetele lor criza financiară. „Noi înţelegem asta, fiecare încearcă să-şi scadă cheltuielile, dar deocamdată nu am luat această variantă în calcul. Noi suntem un aeroport nou şi avem multe cheltuieli la rândul nostru, nu cred că este posibil să scădem tarifele”, a declarat, pentru oradesibiu.ro, Gheorghe Plăiaşu, directorul tehnic al Aeroportului din Sibiu.

Deşi existau zvonuri că anumite companii aeriene vor reduce numărul zborurilor operate de la Sibiu, directorul tehnic al Aeroportului spune că singura modificare se referă la o cursă internă a TAROM, pe ruta Sibiu-Bucureşti, care şi-a mutat data de aterizare pentru duminică seara în loc de sâmbătă seara. „Cursa retur decolează acum luni dimineaţa la ora 06.05, faţă de duminică dimineaţa, cum era înainte”, explică Gheorghe Plăiaşu, care spune chiar că TAROM-ul şi-a mărit volumul de călători. „Ei au început cu Airbus mai mic şi acum au introdus un Boeing 737 pentru Munchen. Şi Blue Air încearcă să-şi extindă destinaţiile de la Sibiu pe Anglia, dar şi pe mai multe aeroporturi din Italia”, afirmă acesta.

În acest moment, pe Aeroportul din Sibiu operează 5 companii aeriene – TAROM (curse la Bucureşti şi la Munchen), Carpatair (curse la Timişoara), Lufthansa (curse la Munchen), Austrian Airlines (curse la Viena) şi Blue Air (curse la Stuttgart, Koln şi Madrid).

Ultima oră

Comentariul meu