Peste 70 de români au propus deja oraşe pentru titlul de „cel mai verde oraş din România”, o iniţiativă a site-ului ecologist Umbrela Verde lansată abia ieri, în 3 februarie. Sibiul este unul dintre oraşele cu cele mai multe propuneri, alături de Braşov şi Oradea.


Umbrela Verde încearcă să arate şi latura pozitivă a ecologismului în România, pentru că, slavă Domnului, despre gunoaie şi nesimţiţi s-au scris antologii întregi. „E uşor să criticăm. Însă ştim să şi recunoaştem atunci când vedem un lucru bun? Dacă răspunsul e da, vreau să vă lansez o provocare: ‘Care credeţi voi că este cel mai verde oraş din România?’ Haideţi să vorbim şi despre oraşele din România care ne-au impresionat prin curăţenie sau prin verdeaţă. Dacă ne-am uita în străinătate, sigur am găsi o mulţime de exemple de oraşe ‘paradisiace’. Însă haideţi să aflăm împreună şi ce oraş poate fi considerat etalon pentru România. Odată ce-l vom afla, poate vom şti ce să le cerem şi autorităţilor locale din oraşul nostru. Spunându-le că iată, se poate şi la noi„, propune Alina Bratu, managerul proiectului.

După lansarea propunerii, comentariile au început să curgă pe site-ul Umbrela Verde. „Cred că Sibiul ar trebui să fie pe un loc fruntaş. Nu pot să-i asigur primul loc, pentru că nu le-am văzut pe toate”, spune o cititoare care semnează Anca. Rusu Ionuţ crede că şi oraşul său merită titulatura: „Dacă la Tg. Neamţ s-ar valorifica nu numai spaţiile verzi, dar cel puţin ştrandul de sub poalele Cetăţii Neamţului, care ar fi un obiectiv turistic puternic, pe lângă multe altele pe care le avem din plin, ar fi şi cel mai verde, deoarece este înconjurat sau chiar păzit de verdeaţa pădurii aflate lângă oraş… Dar, cu toate că sunt din acest oraş mic, rămân la părerea că Piatra Neamţ pe lângă că este verde, este şi curat… asemenea Sibiului”, comentează acesta. „După părerea mea, cam aşa ar arăta un top 3 cele mai verzi oraşe: 1. Sibiu, 2. Braşov, 3. Brăila”, crede şi George.

Dacă aveţi propuneri sau vreţi să vă susţineţi oraşul şi aveţi şi fotografii care să confirme opţiunea voastră, puteţi trimite un mail la contact@umbrelaverde.ro sau puteţi comenta direct la http://www.umbrelaverde.ro/.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu