Proaspăt transferat la CFR Cluj, sibianul Bogdan Mara a vorbit în exclusivitate pentru oradesibiu.ro despre planurile de viitor, despre fotbalul sibian şi despre ..afaceri. Mara se teme ca Mediaşul să nu retrogradeze şi crede că plecarea lui Curtean face şi mai dificilă misiunea gaziştilor.


Gata Bogdan? Ai semnat cu CFR? Eşti mulţumit de transfer?

Da. Am semnat un cotract pe trei sezoane. Voi fi prezentat oficial însă miercuri. Cum să nu fiu mulţumit? Nici nu am stat pe gânduri. CFR este o echipă importantă. Oricum m-am consultat şi cu familia înainte. Tot timpul am făcut aşa înainte de un transfer.

Te aşteptai să ai ofertă de la echipa campioană?

Nu pot spune că mă aşteptam. În sinea mea speram la aşa ceva. A ieşit totul bine pentru mine după o perioadă mai grea. Deja sunt la Cluj şi abia aştept să încep pregătirile alături de noii mei colegi.

E concurenţă mare pe postul tău. Nu îţi e frică să nu ajungi rezervă?
Nu îmi este frică de nimic. O să lupt să fiu titular şi sper ca prin jocul meu să demonstrez că merit să joc în primul 11. Am venit la Cluj să ajut echipa să ia campionatul.

Te mai gândeşti la Naţională? Crezi că vei mai ajunge acolo?

Rămâne de văzut. Cred că e târziu pentru mine să mai joc acolo. Dacă va veni vreo convocare, normal că am să merg cu inima deschisă.

Adio afacerilor

Cum îţi mai merg afacerile? La un moment dat doreai să investeşti în imobiliare…

Acum nu mai am nicio afacere deschisă şi am renunţat şi la planul de a construi un imobil de lux şi un cartier rezidenţial la Sibiu. De fapt nu mai investesc în nimic o perioadă. Am decis să las afacerile pentru mai târziu şi să mă concentrez asupra carierei mele de fotbalist. De fapt nu cred că este o perioadă prea bună să dau drumul la vreo afacere.

Temeri pentru Mediaş


Te apropii tot mai mult de casă, de Sibiu. Vei termina cariera de fotbalist pe meleaguri natale? Ai accepta o ofertă de la Mediaş?

E visul meu să mă retrag sub tricoul unei echipe sibiene. Deocamdată nu iau în calcul retragerea, iar fotbalul sibian este la pământ şi nu cred că se va ridica curând. Dacă va apare o echipă ce vrea performanţe poate că o să mă retrag acasă peste câţiva ani. Legat de Mediaş, acum nu se pune problema, dar pe viitor nu se ştie niciodată. Acum vreau să ajung în liga Campionilor cu CFR.

Cum vezi returul pentru Gaz Metan? Va scăpa Mediaşul de la retrogradare?

Mediaşul are un retur infernal. Nu le va fi deloc uşor celor de acolo. Pentru ei lupta la retrogradare va fi extrem de dificilă. Au rămas şi fără golgeter prin plecarea lui Curtean şi asta face ca misiunea lor să fie şi mai dificilă. E păcat să retrogradeze, pentru că joacă un fotbal frumos. Totul e să facă mai multe puncte decât în tur şi atunci vor scăpa.

Ultima oră

Comentariul meu