Un belgian şi o sibiancă au redecorat o camionetă, model din 1947 şi au pornit o afacere. Se plimbă cu ea prin Sibiu şi vând clătite uriaşe. Rulota magică atrage zilnic sute de sibieni.


Foşti patroni au unei cafenele unde se serveau zilnic clătite, cei doi au avut o idee şi mai îndrăzneaţă. Ica şi Marc Pomat cumpărat o camionetă veche, din Olanda, un model Citroen de succes, din 1947, fabricat ultima oara in 1982, au redecorat-o, au dotat-o cu toate ustensilele necesare preparării celor mai bune clătite din lume, au obţinut toate autorizaţiile necesare şi, de câteva zile, se plimbă cu ea prin oraş. Clătitele lor sunt deja o atracţie pentru Sibiu. „Nu a fost visul nostru să vindem clătite, dar ne place extrem de mult ceea ce facem şi ne bucurăm că oamenii ne apreciază. Noi ne-am propus să vindem pentru început în medie 50-60 de clătite pe zi. Ieri am vândut vreo 160… Nici la telefon sau să mergem la toaletă nu am avut timp”, povesteşte Ica în timp ce prepară clătitele pentru clineţii care salivează după ele la coadă.

Sacrificii

Maşina în care prepară clătitele a costat 4.000 de euro în Olanda, dar Ica şi Marc au fost nevoiţi să mai dea încă 2.000 de euro pe taxa de poluare, în România. Modelul acesta de Citroen este unicat în România. Soţul Icăi spune că i-a luat toată vara să o amenajeze.

Maşina are voie să stea, potrivit autorizaţiilor de la Primărie, în trei locaţii în Sibiu, iar în weekend-uri merge la Păltiniş. Pentru că singurii angajaţi sunt chiar ei, Ica şi Marc spun că lunea este ziua lor liberă. „Atunci facem tot ce nu am reuşit într-o săptămână. Stăm cu fetiţa noastră, ne vedem cu prietenii. Facem chiar şi sex…”, spune, mai în glumă, mai în serios, Ica.

Cei doi spun că, dacă afacerea merge bine, vor încerca să se extindă. „Mai avem loc în curtea casei unde stăm în chirie, de încă două maşini”, glumeşte Marc.


Succes garantat

În aceste zile, Citroen-ul cu clătite este în giratoriul de pe Mihai Viteazu. Angajaţii băncilor din apropiere spun că deja nu pot trăi fără clătitele familiei Pomat. „Suntem deja clienţi fideli. Mâncăm zilnic clătite. Sunt delicioase şi ieftine”, spune şi Anca Arhire, o studentă care în fiecare zi trece cu prietenii pe la rulotă.
Ica şi Marc le oferă clienţilor clătite cu gem de caise, vişine, cireşe, gutui, căpşuni şi cu zahăr brun, la preţul de 4 lei. Clătitele uriaşe cu ciocolată, cele cu mere rase, cu scorţisoară şi zahăr brun costă 5 lei, iar cele cu banane şi zahăr brun şi cu banane şi ciocolată sunt 6 lei.
Deocamdată, clătitele stau în sensul giratoriu de pe Mihai Viteazu, între 11.00 şi 18.00, de marţi până vineri, iar in weekend de la 14 la 20, în timp ce luni e zi de odihna. Citroen-ul poate staţiona, potrivit autorizaţiei emise de Primărie, şi în Parcul Sub Arini, sau la stadion.
[nggallery id=15]

Ultima oră

Participă la discuție

8 Commentarii

  1. Va ofer echipamente; clatite, covrigarie, pizza, fast food, gelaterie, cofetarie, bar, cafenea, etc.
    tel.0731347077.

  2. NU CRED CA ESTE O MARE AFACERE DAR POTI FACE ACEST LUCRU DACA NAI ALTA OCUPATIIE

  3. SUNT INTERESAT DE O PLITA PENTRU CLATITA URIASA PE GAZE CEI CARE POT DA DETALI SUNT RUGATI SA NE DEA RELATI DESPRE O ASEMENEA PLITA TELEFON 0744765540
    LA UN PRET BUN SUNT INTERESAT CHIAR DE O RULOTA AMENAJATA CU POSIBILITATE AE PLATA IN TRANSE LUNARE .VA ROG SUNT PENSIONAR SI VREAU SA DEZVOLT O AFACERE CARE SA-MI DEA POSIBILITATEA DE A SUPR VIETUI,

  4. Как всегда супер обьёмная статья и как всегда дочитал до конца 🙂

  5. Я тоже так раньше думал, пока не увидел пару подобных статей по этой же теме.

  6. Daca seamana cu cele fabricate pe vremuri la cafeneaua Cocoon de linga Ursuline , atunci probabil ca sint cele mai bune clatite din Sibiu. Mergem sa verificam astazi! 🙂 Multumim de pont!

  7. Arata bine site-ul. Chiar bine. Tin pumnii stransi echipei pentru acest proiect de media on-line. Bafta 🙂