RedBull 1000 Trails Sibiu Rally s-a încheiat duminică, 1 februarie fără probleme şi fără accidente cu urmări grave. Românii au învins la categoria amatori.

Sâmbătă, în zona Vidra, din munţii Lotrului, participanţii au înfruntat ninsoarea abundentă din zonele mai înalte, dar şi stratul subţire de zăpadă din zonele joase. Dacă Jura, freestyler-ul care a făcut show în Piaţa Mare şi-a abandonat snowmobilul înainte de finishul de la Vidra pentru că a rămas fără carburant şi nu a mai putut continua, fiind descalificat alături de Ross, Romeo Dunca se declara ieri mulţumit de fiul său. Am condus astăzi până aproape de finish şi trebuie să spun că sunt foarte mândru de fiul meu, care la 14 ani s-a aflat peste 145 de km in fruntea clasamentului. Din păcate, cu doar câteva sute de metri înainte de finish, Cristi a lovit marginea unui şanţ şi in urma căzăturii snowmobilul s-a intors cu şenila în sus şi ne-a fost imposibil să îl întoarcem doar noi doi. L-am lăsat în cele din urmă în munte şi am coborât la finish amândoi pe acelaşi snowmobil.” declara Dunca.

Traseele din cele două etape s-au dovedit prea dificile pentru români, care la final au învins doar la clasa de amatori: Supporter Team, reprezentată de Vintilă, Maghyari şi Riţivoi s-au clasat pe primul loc, Potora şi Tripe de la EMF pe locul doi şi Bogdan şi Alex Gărbâcea de la Vectra Racing Team pe locul trei. La clasa PRO lucrurile stau însă cu totul altfel. Echipa Săgeţii din Gheorghieni, reprezentată de Imre Huszar şi Zoltan Laszlo au reuşti să obţină doar un loc cinci, ajungând la finish cu o oră şi treizeci de minute mai târziu faţă de ocupanţii locului întâi, slovenii de la Ski&Sea Racing Team, Marko Jager si Miha Spindler.

[nggallery id=3]

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu