încă o pârtie de schi la păltiniş

Staţiunea Păltiniş se va îmbogăţi iarna viitoare cu încă o pârtie. Proiectul le aparţine unor sibieni care spun că vor investi aici 500.000 de euro.

Sibienii pasionaţi de schi vor avea de anul viitor la dispoziţie, pe lângă pârtia Onceşti din Păltiniş şi mai noua pârtie de la Gura Râului, o a treia cale amenajată pentru practicarea sporturilor de iarnă. Mai mulţi investitori privaţi din Sibiu vor amenaja la doi kilometri înainte de intrarea în staţiunea Păltiniş o pârtie de schi de aproximativ 700 de metri.

Deşi investiţia trebuia făcută încă din această iarnă, proiectul nu a primit finanţare din bani europeni şi, în aceste condiţii, proiectul a fost refăcut. „Noi am vrut să beneficiem de o finanţare, dar nu s-a putut. În aceste condiţii, vom investi noi în proiect. Va fi o pârtie pentru începători şi pentru schiorii de nivel mediu. Pentru început, va fi dotată cu teleschi şi nocturnă. Vom avea şi centru de închiriere pentru schiuri, vom avea şi tunuri de zăpadă, va fi şi un snow park. În total, pentru început, investim 500.000 de euro”, a explicat Andy Fazekaş, unul dintre iniţiatorii proiectului.

Acesta a mai spus că, până în 2011, plănuieşte să mai amenajeze încă două pârtii. Una dintre ele va putea fi folosită de schiorii experimentaţi. „Practic, vom mai face două pârtii în apropierea primei, dar coborârea va fi pe partea cealaltă a versantului de munte”, a mai spus Fazekaş.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Abia astept ca aceasta partie sa fie deschisa. Am trecut pe acolo si se lucra din greu…speram sa fie zapada si ca pana la sfarsitul anului sa putem schia o data pe partia noua..din cate am inteles aceasta partie este cea mai noua din tara .

  2. DEGEABA! 700 m e o nimica toata . cand o sa avem una de 2-3 km atunci o sa conteze si sibiul…