O tânără din Sibiu, viitoare mămică, ajutată de prietenii săi, a trimis prin internet şi prin SMS un apel către sibieni. Femeia are nevoie urgent de sânge, grupa 0, pentru că medicii de la Spitalul Clinic Judeţean au anunţat-o că, altfel, nu-i pot face operaţia de cezariană. Peste 100 de sibieni au răspuns marţi dimineaţă apelului ei şi s-au prezentat la Centrul de Transfuzii.

Centrul de Transfuzii Sanguine a fost asaltat marţi dimineaţă la ora 8.15 de aproximativ 100 de persoane care au venit să doneze sânge în urma unui apel făcut de prietenii unei tinere de 25 de ani din Sibiu. Femeia, gravidă, are nevoie de peste doi litri de sânge ca să poată naşte. Tânăra are deficienţe de coagulare a sângelui şi operaţia de cezariană i-ar pune în pericol viaţa.

Poliţişti, jurnalişti, jandarmi, adolescenţi, toţi au venit să doneze sânge pentru Alina Vintilă, gestul impresionându-i şi pe medicii de la centrul de transfuzii. „Am primit un mesaj pe messenger că o prietenă a unei prietene are nevoie de sânge, grupa 0 şi am venit să dau o mână de ajutor”, a spus un tânăr de 17 ani din Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu