Primarul Johannis a convocat toate firmele care execută lucrări de infrastructură în Sibiu şi le-a ordonat să redeschidă şantierele abandonate din oraş.

Supărat că mai multe lucrări de reparaţii ale străzilor au fost abandonate pe timpul iernii, primarul Sibiului a convocat zilele trecute o primă şedinţă în acest an, cu constructorii. Primarul a dispus în această şedinţă reluarea lucrărilor la străzi, imediat ce condiţiile meteo vor permite acest lucru.

SC DPC SA efectuează reparaţii ale gropilor şi şanţurilor transversale de pe traseul de trafic greu, DN 1, Calea Dumbrăvii şi Calea Cisnădiei. Staţia de producere a asfaltului a intrat în revizie urmând să fie pusă în funcţiune cel mai probabil în a doua jumătate a lunii februarie.

Pistă de biciclete în Terezian

O altă lucrare mare care va continuată în acest an este modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu. Pe această stradă sunt prevăzute lucrări de înlocuire a reţelei de apă, canal pluvial, coborârea în subteran a reţelor de fibră optică şi telefonie, modernizarea iluminatului public, refacerea întregii structuri rutiere şi crearea a 38 de locuri de parcare. Pe toată distanţa dintre strada Lungă şi strada Kogălniceanu (capătul dinspre Calea Turnişorului) va fi amenajată o pistă de biciclete în lungime de 1640 de metri, pe ambele sensuri de rulare. „Toţi constructorii care au fost contractaţi de municipalitate pentru lucrări la străzi sunt pregătiţi să demareze lucrările imediat ce condiţiile meteorologice permit acest lucru”, a anunţat, joi, primarul Johannis.

Ultima oră

Comentariul meu