Doar 42 de fetiţe de clasa a IV-a au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin, în urma campaniei demarate la sfârşitul anului trecut. Cifra reprezintă 2% din totalul vizat, în judeţul Sibiu fiind înscrise 2.062 de eleve în clasa a IV-a.

Prima doză a vaccinului împotriva cancerului de col uterin a fost deja administrată fetiţelor în perioada noiembrie-decembrie,  urmând ca în perioada următoare să li se administreze cea de-a doua doză. „Între 12 şi 30 ianuarie va fi administrată cea de-a doua doză de vaccin celor 42 de fetiţe care au primit şi prima doză”, explică Adela Morar, coordonatoarea campaniei în judeţul Sibiu. Ultima doză a vaccinului va fi administrată la şase luni de la primul vaccin.

Restul dozelor rămân la DSP

În cadrul acestei campanii, în Sibiu au fost repartizate 2.100 de doze, care însă au rămas nefolosite în urma eşecului campaniei şi care se află în continuare în custodia Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu. Potrivit medicului Adela Morar, vaccinul are termen de valabilitate până în 2010 şi va fi folosit în cazul în care Ministerul Sănătaţii va relua campania.

La nivel naţional, din cele 110.000 de eleve de clasa a IV-a, doar 2.615 au fost vaccinate în cadrul acestei campanii, adică 2,75% din totalul vizat.

[kaltura-widget wid=”atngbwbuf4″ width=”410″ height=”364″ addpermission=”1″ editpermission=”3″ /]

Ultima oră

Comentariul meu