Federaţia Internaţională de Tenis a decis în favoarea Sibiului după ce a inspectat două zile sălile de aici şi din Braşov. Sala Transilvania va fi gazdă a meciului de Cupa Davis din martie, dintre România şi Rusia.

Telenovela cu desemnarea oraşului gazdă pentru meciul de Cupa Davis, din luna martie, dintre România şi Rusia, a luat sfârşit vineri după amiază, când inspectorii sosiţi de la Federaţia Internaţională de Tenis, au decis că Sibiul este mai potrivit decât Braşovul.

Sala Sporturilor din Sibiu a câştigat clar bătălia cu cea din Braşov. „Păi se joacă la Sibiu mai ales pentru că organizarea de anul trecut a fost de excepţie. La Sibiu totul este grupat. Apoi pentru transmisiile TV, sala de la Sibiu este clar mult mai potrivită, mai bine făcută şi mai modernă. Braşovul practic nu a avut niciun avantaj în viziunea celor de la ITF” a spus Dumitru Hărădău, de la Federaţia Română de Tenis.

Federaţia a înaintat vineri o cerere către Consiliul Judeţean, pentru închirierea Sălii Transilvania, în perioada 15 februarie – 8 martie. „Am găsit înţelegere, cum de altfel am găsit şi anul trecut” a mai spus Hărădău.

Locuri mai puţine

Spre deosebire de anul trecut, Sala Transilvania are un număr mai mic de locuri, pentru că între timp capacitatea ei a scăzut cu aproape 300 de locuri, din cauza măririi suprafeţei de joc, pentru a putea găzdui meciuri internaţionale de handbal. „S-ar putea să fie locuri mai puţine din cauza aceasta şi implicit şi numărul de bilete puse în vânzare va fi mai mic. Vom mai vedea” a mai spus Hărădău.

Ultima oră

Comentariul meu