Un tun de zăpadă care „pompează” zilnic omăt a făcut ca centrul Sibiului să devină loc de promenadă şi joacă pentru copii. Micuţii chiulesc chiar şi de la ore pentru o bulgăreală sub fereastra primăriei lui Johannis.

O acţiune făcută pentru a asigura zăpada unui concurs de snowmobile şi sporturi extreme ce va avea loc abia la finele lunii, s-a dovedit totodată a fi un cadou perfect pentru copiii sibieni. Cine are drum în aceste zile în centrul istoric al cetăţii medievale ce acum doi ani a fost capitala culturală a Europei, va rămâne mai mult ca sigur mirat de faptul că aici, tone de zăpadă acoperă Piaţa Mare a Sibiului şi asta în condiţiile în care în restul oraşului, abia dacă mai găseşti „oaze” de nea. Un tun de zăpadă ce va funcţiona cel puţin câte patru ore pe zi, până în 30 ianuarie, face ca la Sibiu, zilnic, să ningă cu fulgi artificiali peste locul cel mai vizitat din urbea de pe Cibin. Vestea că este zăpadă din belşug în centrul oraşului s-a răspândit rapid în tot Sibiul. Acum de dimineaţa şi până seara târziu, pe rampa înaltă de peste 3 metrii şi destul de întinsă se găseşte mai mereu câte cineva care să se bucure de zăpadă. Vineri, soarele care şi-a făcut apariţia pe cerul Sibiului a făcut ca rampa să devină neâncăpătoare. Părinţi, bunici şi nu numai, şi-au adus odraslele să se bucure de zăpadă şi unii au venit chiar şi cu săniile. Piaţa Mare a devenit un parc pentru copii în toată regula, chiotele de bucurie ale micuţilor dominând clar fondul sonor din Piaţa de sub fereastra biroului primarului Klaus Johannis. „Am trecut miercuri prin piaţă şi am văzut tunul care împrăştia zăpada. Azi am luat nepoţelul mai devreme de la grădiniţă şi am venit aici cu el. E înebunit după zăpadă. Probabil o să plângă jumătate de oră când o să îl iau acasă, dar îi promit că îl mai aduc şi zilele următoare şi aşa îl mai îmbunez. Nu ştiu cine a avut ideea asta, dar a făcut un lucru excelent” spune Pripas Dorel, un pensionar de 72 de ani din Sibiu. Şi turiştii se bucură de zăpada din belşug. Majoritatea chiar se imortalizează lângă muntele de zăpadă apărut aici în ultimele zile şi chiar filmează atunci când tunul aruncă cu fulgi de nea. „O să scriu un email şi primarului din Alba Iulia să pună şi el un tun din acesta în centrul oraşului” a spus Vlad Spătaru, un student la Inginerie, care facea fotografii să le arate prietenilor de acasă de la Alba Iulia.

Chiulesc pentru joacă
Piaţa Mare este acum locul preferat al copiilor care mai nou chiulesc şi de la ore pentru o bătaie cu buglării de zăpadă. Cum patinuarul este la doi paşi de rampa de zăpadă, tentaţia pentru copii preşcloari de a merge aici, este clar una mai mare decât să stea în clasele din şcoli. Vineri dimineaţă puteau fi văzuţi zeci de micuţi care au ales să îşi prelungească pauzele la şcolile din apropiere şi au mers să se tăvălească sau chiar să arunce cu zăpadă în trecători. „Am plecat mai mulţi de la şcoală ca să ne jucăm prin zăpadă. Vă rog frumos să nu daţi poza cu noi prin ziar că o să primim muştruluială acasă” a povestit Andrei, un tânăr în clasa a VII-a la o şcoală aflată la nici 5 minute de Piaţa Mare.

[nggallery id=13]

Ultima oră

Comentariul meu