gaze la presiune maximă pentru sibieni

Directorul Transgaz Mediaş, Ioan Rusu, susţine că la consumatorii casnici nu se va resimţi oprirea gazului din conducta de la Isaccea. Petromul şi centralele termice din Galaţi, Brăila şi Buzău au fost nevoite să reducă consumul de gaze naturale. Sibienii nu vor avea nici ei de suferit.

 

Directorul general al societăţii Transgaz Mediaş, a declarat că întreruperea livrărilor de gaz din Rusia, prin conducta de la Isascea, nu afectează consumatorii casnici din România. Ioan Rusu spune că pentru a nu apărea probleme s-a redus consumul în cazul marilor consumatori, printre societăţile afectate fiind Petrom şi centralele termice din judeţele Brăila, Galaţi şi Buzău. „Nu va avea niciun impact asupra consumatorilor casnici această înterupere de livrare a gazelor din Rusia, pentru că noi deja luasem măsuri de siguranţă şi am cerut marilor consumatori să îşi reducă consumul. Este vorba de Petrom şi centralele termice din câteva judeţe. Aceste centrale vor funcţiona probabil o perioadă cu păcură şi nu cu gaze” a explicat Rusu, care este convins că livrarea de gaze prin conducta de la Isaccea va fi reluată în câteva zile.

România importă doar 20 la sută din necesarul de gaze naturale, din Rusia, iar prin conducta de la Isaccea intrau în ţară 10 la sută din cantitatea importată. Ioan Rusu a mai declarat că România şi-a făcut rezerve în ultimele zile în câteva instalaţii de înmagazinare şi că în această iarnă nu vor fi probleme în alimentarea cu gaze a consumatorilor casnici. „Avem rezerve de gaze destule şi nu vom avea nicun fel de dificultăţi în această iarnă” a spus Rusu.

Ultima oră

Comentariul meu