bâlea lac: biserica de gheaţă, sfinţită de bobotează

Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac va fi sfinţită marţi, dar preoţii ortodocşi nu vor participa la ceremonial. Sute de credincioşi sunt aşteptaţi apoi la rugăciunea ecumenică la care vor participa şi preoţii ai religiei ortodoxe.

După ce, în urmă cu aproximativ două săptămâni, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost deschis pentru vizitare, firma ce implementează Proiectul de Marketing Turistic “Ice Hotel 2009”, a finalizat un nou obiectiv inclus în proiect: Biserica de Gheaţă. Astfel, de marţi, 6 ianuarie, când creştinii sărbătoresc Botezul Domnului sau Boboteaza, cei ce vor urca la Bâlea Lac, vor putea admira şi vizita ineditul lăcaş de cult. Deschiderea Bisericii de Gheaţă va fi marcată de mai multe slujbe de sfinţire, oficiate de preoţi ai Bisericii Romano Catolice, Bisericii Greco Catolice şi Bisericii Evanglelice Protestante. Serviciile religioase vor fi oficiate pe rând, începând cu ora amiezii, fiecare cult având rezervată o anumită oră, după un program ce va fi stabilit dimineaţă. „Reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române au fost invitaţi să participe la acest eveniment, pentru a oficia o rugăciune ecumenică, alături de reprezentanţii celorlalte culte ce vor fi prezenţi la Bâlea Lac. Reprezentanţii bisericii Ortodoxe vor participa ulterior la o rugăciune ecumenică unde sunt aşteptaţi sute de credincioşi” a declarat pentru Ora de Sibiu, Inge Florea, Pr Manager al proiectului.

Copie fidelă a bisericii din Mălâncrav

Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost ridicată în imediata apropiere a Ice Hotel şi păstreză, în linii mari, forma obiectivelor similare clădite anii trecuţi. Biserica are ca model un vechi lăcaş de cult din localitatea Mălâncrav (judeţul Sibiu) şi este ornată cu mobilier şi icoane (basoreliefuri) din gheaţă şi zăpadă. Ineditul lăcaş de cult va avea caracter ecumenic şi va fi deschis pentru vizitare în mod gratuit, oricărui doritor, indiferent de orientare religioasă.

Ultima oră

Comentariul meu