Gaz Metan Mediaş va avea acelaşi buget ca şi anul trecut, deşi iniţial era vorba de majorarea acestuia. Fostul director sportiv Ilie Vlad ar putea reveni lângă echipă, prin cumul de funcţii.

Conducerea clubului medieşean se va reuni luni pentru a fixa bugetul echipei de fotbal pentru noul an. Fostul vicepreşedinte, Ioan Rusu, spune că şansele ca acesta să fie mai mare ca în 2008 sunt aproape nule, şi din cauza crizei economice mondiale, resimţită de sponsorii Transgaz şi Romgaz, cei care dau 95 la sută din bugetul echipei. „Nu am discutat încă concret, dar o vom face săptămâna viitoare. Mai mult ca sigur va fi un buget egal cu cel de anul trecut. Nu îl mărim pentru că deocamdată nu avem de unde. Poate o să îl modificăm pe parcurs” a spus Rusu.

În 2008 Mediaşul a avut un buget de aproximativ 4 milioane de euro. Rusu spune că totuşi Mediaşul a reuşit să facă economii  prin desfiinţarea funcţiilor de directori sportivi la echipele de fotbal şi baschet. „Baciu avea o renumeraţie destul de importantă şi prin plecarea lui am reuşit să mai reducem din cheltuieli” a mai explicat Rusu. Surse oficiale din cadrul grupării medieşene susţin că luni, 12 ianuarie, va fi discutată şi revenirea lângă echipă a lui Ilie Vlad,  director sportiv până la numirea lui Baciu. Vlad nu va primi însă bani în plus şi nici funcţia înapoi, el urmând să facă munca lui Baciu, fără o numire oficială pe altă funcţie.

Falemi liber, Vidakovici pe bani

Mediaşul nu va da drumul fără pretenţii financiare decât jucătorilor care au venit la echipă f[r[ bani pentru transfer. Printre cei care vor beneficia de această clauză se află şi Nana Falemi. „Falemi şi-a făcut datoria faţă de echipă şi nu îi vom creea probleme. El poate să plece liber. O să cerem însă bani pe cei la care am dat bani ca să îi aducem, cum este de exemplu în cazul lui Vidakovici” a spus Rusu. Acesta spune că cei opt jucători la care clubul vrea să renunţe vor trebui să-şi dea interesul să îşi găsească echipe. „O să îi ajutăm şi noi. În cazul unora este posibil să ne schimbăm decizia. Totul depinde ce jucători aducem” a mai spus Rusu.

Curtean ar fi salvarea

Gaz Metan Mediaş nu dispune de bani foarte mulţi pentru transferuri. Clubul ar putea însă să aducă fotbalişti de calibru dacă îl vinde pe Curtean în această iarnă. „Nu stăm noi în banii pe care i-am lua pe Curtean, dar sigur ar fi un venit suplimentar. Deocamdată nu am mai vorbit cu nimeni pentru a îl vinde. Nu facem un scop din asta” a spus Rusu. La şedinţa de săptămâna viitoare antrenorul Pustai va prezenta şi o listă cu jucătorii doriţi la echipă.

Ultima oră

Comentariul meu