șeful poliției municipiului sibiu a ordonat unui polițist să dea cu mașina peste ursul împușcat

negru-politia-sibiu-urs-impuscatRaportul controlului efectuat de către coprul de control al MAI, în cazul ursului împușcat săptămâna trecută la Sibiu a scos la iveală printre altele faptul că șeful Poliției Municipale Sibiu, Cristian Negru, a dat ordin unui polițist să lovească cu mașina ursul ce se plimba prin oraș.

Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne a finalizat, luni, raportul cu privire la modul în care structurile din subordinea ministerului au intervenit pentru capturarea ursului din Sibiu. În documentul ce a fost înaintat şi către premierul Dacian Cioloş se notează, printre altele, că pe înregistrarea captată de o staţie, în care un bărbat ordonă unui poliţist să dea cu maşina peste urs, este vocea şefului Poliţiei Municipale Sibiu, Cristian Negru.
CITEȘTE ȘI: VIDEO – Imagini cu ursul imediat după incidentul de la Bancpost. Trece pe lângă oameni fără să îi atace
”Apare referire la această înregistrare şi în raportul Corpului de Control. Întreaga derulare a întregii operaţiuni, aşa cum a fost fixată tehnic, este deja pusă la dispoziţia Parchetului, în cadrul anchetei pe care procurorii o desfăşoară. E bine ca această anchetă să-şi urmeze cursul, să avem o concluzie, pentru că o cercetare prealabilă la nivelul Ministerului Afacerilor Interne se desfăşoară în mod normal doar după finalizarea anchetei penale. (…) Da, în raport apare ca fiind o instrucţiune dată din partea şefului Poliţiei Municipale. Din punctul meu de vedere, este foarte important să avem un răspuns clar, fără echivoc cu privire la modul în care a răspuns un cadru de comandă al Ministerului Afacerilor Interne în acea situaţie. O să vedeţi astăzi concluzia şi decizia pe care o voi lua “, a declarat ministrul Dragoş Tudorache într-o conferinţă de presă la sediul MAI, citat de mediafax.ro.
VEZI ȘI: RAPORTUL împușcării ursului de la Sibiu. S-a acționat în grabă și a fost ucis când nu mai era pericol iminent
Potrivit raportului, era nevoie de o coordonare la nivelul autorităţilor locale, printr-un comandament de urgenţă, o astfel de procedură fiind în discuţii, la Sibiu, din 2015. Ministrul de Interne susţine că va trimite raportul şi colegilor de la IPJ Sibiu, dar şi la Inspectoratul General al Poliţiei Române, urmând să aibă discuţii cu şeful acestuia din urmă. Sursa foto: Facebook

Ultima oră

Comentariul meu