colectare de fonduri pentru copiii din centrele de plasament din sibiu, la creative buzz

creative-buzzProgramul Ajungem Mari, dedicat educării non-formale a copiilor din centrele de plasament din județul Sibiu, va fi prezent la Festivalul Creative Buzz cu un stand cu obiecte handmade, fondurile colectate urmând să sprijine inițiativele dezvoltate în beneficiul tinerilor instituționalizați.

Astfel, sibienii vor putea achiziționa produse handmade realizate de voluntarii Ajungem Mari împreună cu tinerii din centrele de plasament. Mai mult, pe toată perioada evenimentului, doritorii vor putea picta trăistuțe, după propria imaginație.
„Este a doua oară când participăm la Creative Buzz și ne bucurăm de această ocazie de a strânge fonduri pentru programul nostru. Prima experiență a fost una plăcută, banii colectați atunci fiind folosiți pentru ieșiri în afara centrelor de plasament,” a spus Carmen Bucșa, coordonator Ajungem Mari Sibiu.
Festivalul handmade Creative Buzz are loc în perioada 21-23 octombrie, la Forumul German, reunind 40 de expozanți. Este o inițiativă de susținere și promovare a artiștilor și artizanilor din România, inclusă pe Agenda Culturală a Sibiului 2016, gândită din perspectiva înlesnirii accesului la obiecte unicat, create manual.
În județul Sibiu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, proiectul Ajungem Mari se derulează în prezent în trei centre de plasament  (Sibiu, Orlat, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 250 de copii și implicând 110 voluntari.
În plus față de timpul petrecut zilnic de voluntarii Ajungem Mari în centrele de plasament, în unsprezece luni de la lansarea proiectului în Sibiu, au fost organizate excursii la Păltiniș și o drumeție montană, ateliere de ciocolată și dulciuri raw vegane, un atelier floral, un spectacol de teatru interactiv, un atelier de bijuterii handmade, ieșiri la cinema, restaurant și zoo, vizite la diverse evenimente (Noaptea Cercetătorilor, Transylvanian Grad Prix ), expoziții și librării, un atelier de conectare cu sine prin pictură.
Mai mult, în urma spectacolului caritabil de magie organizat prin programul Ajungem Mari, 30 de copii au beneficiat de un total de 15 sesiuni de dezvoltare personală. Cursul caritabil de acordare a primului ajutor la bebeluși și copii “Fii salvatorul copilului tău!“ a strâns aproape 3.900 de lei pentru educația sanitară a tinerilor. Iepurașul Secret le-a îndeplinit dorințelor unui număr de peste 250 de copii, iar campania „Carte dăruită, viață îmbogățită” a adus în centrele de plasament peste 1.000 de cărți pentru copii.
În plus, „Ziua Carierei” le-a oferit copiilor orientare profesională și oportunitatea de a cunoaște meserii variate. Pe toată perioada vacanței de vară, tinerii de la un centru din Sibiu au beneficiat de antrenamente gratuite la o sală de sport. În urma evenimentului “Pedalam pentru viață”, 30 de copii beneficiază de cursuri săptămânale de dansuri de societate, pentru o perioadă de 3 luni.

Ultima oră

Comentariul meu