video – foto ”bizonii” de la piața cibin. ”piețarii” au acaparat parcarea din față de la pim

microbuze-2Sibienii care vin la Piața Cibin pentru a face cumpărături și caută un loc de parcare, au șanse mici să găsească unul liber. Comercianții își parchează microbuzele în parcarea de peste stradă de piață, iar cea destinată lor este goală.

Găsirea unui loc de parcare în apropiere de Piața Cibin a devenit o adevărată aventură pentru sibienii ce vin aici la cumpărături. Unul dintre motivele pentru care locurile de parcare nu sunt disponibile este faptul că acestea sunt ocupate aproape non-stop de microbuzele ”piețarilor”. Și nu discutăm de 2-3 microbuze. Aproximativ 20 de astfel de autovehicule sunt parcate zilnic de comercianți în parcarea din fața PIM. Comercianții și-a stabilit și o strategie. microbuze-3Folosesc microbuzele pe post de depozit de marfă și le transportă cu mașini mai mici din parcare în apropiere de standurile din cea mai mare piață agroalimentară a Sibiului. xav-29-septembrieAcest lucru l-am surprins și noi după ce câteva zile la rând am filmat și fotografiat aceste microbuze cum staționează ore în șir în parcarea în care teoretic nu au voie să facă acest lucru. har-29-septembrieAstfel ne-am deplasat în parcarea respectivă în zilele de 29 septembrie, 13 și 14 octombrie, iar ceea ce mai mulți cititori ne-au sesizat, am descoperit și la fața locului. Microbuze cu numere de Olt, Dolj, Sibiu, Cluj sau Bulgaria, stau parcate de dimineața până seara în parcarea în care nu prea au ce să caute, iar cea amenajată de primărie pentru comercianți este goală mai tot timpul.

YouTube video

Explicațiile piețarilor: ”Stau doar o oră. Mâine nu mai vin..”
Reporterul Ora de Sibiu a intrat în dialog cu un comerciant din județul Olt care și-a parcat microbuzul în toate cele trei zile în care noi ne-am deplasat în zonă. microbuze-1În data de 13 octombrie acesta a încercat inițial să mintă și să spună că el nu a staționat acolo mai mult de ”o oră sau două”. Când i-am explicat că am fotografiat și filmat mașina la ore diferite, atunci a recunoscut că ”o mai las parcată și aici. Mâine nu mai vin”. Vineri, 14 octombrie, tot pe la aceeiași oră ne-am întors în parcare și l-am surprins din nou pe comerciantul din Olt cu microbuzul parcat aproape în același loc. Reacția acestuia a fost vehementă. ”Da ce aveți ceva cu mine? Ați cășunat pe mine?”. Urmăriți dialogul purtat cu acesta mai jos.

YouTube video

Parcare amenajată degeaba pe Malului
În primăvara lui 2014, Primăria Sibiu a amenajat o parcare special destinată pentru autovehiculele de marfă în apropierea Pieței Cibin, pe strada Malului la intersecţia cu strada Morilor. Aici există un număr de 50 de locuri de parcare ce sunt puse la dispoziția comercianților. Ca urmare a dării în folosinţă a acestei parcări, staţionarea microbuzelor de marfă a fost interzisă în zona pieţei Cibin. ras-29-septembrieDin păcate aproape nici un comerciant nu utilizează această parcare și își lasă mașinile cu nonșalanță în parcarea de vizavi de piață, iar din acest motiv parcarea este mai tot timpul ocupată.lev-29-septembrie
Ora de Sibiu a solicitat un punct de vedere despre această situație și proprietarului parcării, Primăria Sibiu, dar până la publicarea articolului, acesta nu a fost remis către noi.

Ultima oră

Comentariul meu