update video foto - un nou eșec al autorităților - dacă nu s-a tranchilizat singur, ursul care s-a plimbat prin sibiu a fost împușcat

urs-pe-acoperisEste a doua oară în ultimii trei ani când un urs este ucis pentru că a intrat în Sibiu. Ursul care a străbătut speriat și dezorientat Sibiul de la un capăt la altul, înainte de a-și găsi sfârșitul ciuruit în Terezian.

Update -Imagini cu ursul când alerga pe acoperișuri
Ora  de Sibiu vă prezintă mai jos și imagini video cu ursul care alerga pe acoperișurile clădirilor în apropiere de Piața Cibin.
VEZI AICI VIDEO CU MOMENTUL ÎN CARE URSUL A FOST ÎMPUȘCAT
Se poate observa că animalul era foarte agitat, lucru care s-a întâmplat probabil și pentru că era ”vânat” de autorități.

YouTube video

Știrea inițială
Ursul a fost împușcat pe considerentul că „Un animal sălbatic care ajunge într-o zonă în care nu este obișnuit, devine agresiv OBLIGATORIU”, după cum a declarat, Dan Farcas, reprezentantul DSV, doar una dintre autoritățile care a participat la cruciada împotriva ursului.ursul-impuscat-sibiu3
Potrivit prefectului Cristian Roman, primul apel la 112, care anunța prezența ursului în Sibiu a fost în jurul orei 5.20, după care dispozitivul de lichidare a ursului, condus de inspectorul șef al IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea a început urmărirea acestuia. Ursul a fost văzut străbătând orașul de pe Calea Dumbrăvii, până în Terezian. Tranchilizantele nu l-au nimerit și s-a optat pentru împușcare, pentru că, potrivit prefectului Roman, oricum ar fi durat minute bune până ce ursul ar fi adormit, dacă ar fi fost tranchilizat. Ursul însă deja era în oraș de cîteva ore și nu avusese loc niciun incident.
Seful IPJ Sibiu a declarat că peste 50 de polițiști și jandarmi au urmărit animalul, dar acesta a fost foarte agil sărind garduri și trecând prin curțile oamenilor, până ce a fost încolțit în Terezian, în curtea unei fabrici în care se aflau circa 50 de oameni.
„Liniștea cetățenilor” a fost asigurată dupe trei ore în care ursul nu a fost nimerit de tranchilizante sau acestea nu au funcționat. Este al treilea animal ucis în aceleași condiții, după ce o trigroaică evadată de la zoo și un alt urs intrat în oraș au murit sub tirul vânătorilor.

https://www.youtube.com/watch?v=SJi7nR6SJxQ
Împușcarea ursului a stârnit un val de revoltă pe rețelele de socializare, sibienii acuzând autoritățile de incompetență și proastă organizare.

Ultima oră

Participă la discuție

5 Commentarii

  1. Nu lasati inca o mizerie ca aceasta sa fie trecuta cu vederea. In 2011 cand au executat tigrul in padure au scapat, hai sa facem de data aceasta sa nu mai scape…sa le bata obrazul niste oameni importanti din europa. Faceti publica intamplarea, dati un e-mail (in engleza sau franceza!!!) cu poze, linkuri, filmulete si ce mai doriti la acest ONG:

    info@eurogroupforanimals.org

    Hai sa-i facem si noi de kkt prin UE!

    1. tu esti esecul parintilor tai si al acestei societati deprimante

      0 morti? ursul nu se pune pentru ca nu ajunge la nivelul superior al inteligentei tale nu…aa, stai asa, tu nu ajungi la nivelul inteligentei ursului, garantat! 😉

      Intelegi care e esecul sau iti desenez pe o foaie de hartie?

  2. sa va bag glontu pe gat la toti jeguri ordinare si impotente, foarte profi rezolvata situatia…besinosilor