Cei de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România au postat pe pagina lor de Facebook imagini video de pe lotul trei al autostrăzii Sibiu – Orăștie. Din imagini se poate vedea că acesta este aproape reparat în totalitate și urmează să fie deschis probabil în câteva zile.
Și cei de la Ministerul Transporturilor spun că lotul o să fie redeschis în scurt timp. ” Groapa de pe autostrada Oraștie – Sibiu a dispărut. Colegii de la CNAIR (CNADNR) și-au făcut treaba. Traficul pe acest tronson se va deschide în curând”, se arată într-un anunț care însoțește câteva fotografii postate pe pagina de Facebook a instituției.
Din filmarea postată de CNADNR se poate observa că lucrările sunt aproape finalizate. Urmează acum să vedem când se va redeschide oficial autostrada cu pricina.
Problemele nu s-au terminat
În zonă mai este însă o problemă. Deși este obligatoriu pe o autostradă, conform cerințelor UE, Sistemul Inteligent de Trafic (ITS) va lipsi la deschiderea circulației pe lotul 3 din autostradă Sibiu Orăștie. Fără ITS nu se va putea face nici recepția lucrărilor, iar autostrada va fi deschisă fără recepția obligatorie la încheierea lucrărilor.
Sistemul, ce are în componență și o rețea de cabluri îngropată pe traseul autostrăzii, a fost dezafectat pentru efectuarea lucrărilor de reparație. Mai mult, deoarece are o construcție înseriată, nu vor funcționa nici sistemele ITS de pe loturile 1 și 2 situate spre Orăștie.
Deschiderea traficului fără sistemul ITS nu este lipsită de importanță. ITS asigură funcții importante care țin de siguranța circulației (informații ale autoritaților privind accidentele petrecute), condițiile meteo existente prin senzorii montați în asfalt, punctele în care traficul este aglomerat. Sisteme ITS sunt responsabile și cu recunoașterea automată a plăcuțele de înmatriculare în vederea eventualei taxări a utilizarii drumului (vigneta) și a depășirii vitezei. ITS monitorizează elementele de infrastructură și detectează eventuale acte de vandalism, de deteriorare de bunuri sau de furturi de elemente componente ale rețelei. Tot prin acest sistem se cântărește static și/sau dinamic un vehicul și se alertează poliția în cazurile de depășire ale gabaritului.
Lasati baieti ca nu mai e monta premier . . . o sa reziste 🙂
asa este ! Puie Monta !