„alice” călătorește de la sibiu la iași. teatrul gong este ”vinovat”

foto-alice-catalina-draghici-7Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, ora 11:30, în sala mare a Teatrului „Luceafărul” din Iași, spectacolul „Alice” în regia lui Eugen Jebeleanu. Spectacolul va fi prezentat, de asemenea, la Sibiu, vineri, 28 octombrie și sâmbătă, 29 octombrie, de la orele 18:00.

Ritmat și haios, spectacolul „Alice” este unul dătător de energie și conturează un loc al visării și al descoperirii. În povestea rescrisă de Yann Verburgh, Alice este imaginea Wonderland („cea mai firmă dintre toate firmele”) și reprezintă idealul de frumusețe feminină pentru tinerele adolescente. Nadia, o fetiță din Sibiu, devine încet – încet și fără voia sa Alice într-o aventură fascinantă alături de Iepurele Alb, Pisica de Chester, Regina de Cupă, Omida, Tweedledee și Tweedledum, Pălărierul și Iepurele de Martie. Textul spectacolului de la Sibiu este o creație ce are la bază cele două romane ale scriitorului englez Lewis Carroll – „Alice în Țara Minunilor” și „Alice în Țara Oglinzilor”. Montarea regizorului Eugen Jebeleanu creează cadrul unui spectacol deopotrivă pentru copii și părinți căci, într-un limbaj contemporan și cu o vizualitate modernă, pune întrebări despre relația dintre ei, așa cum este această relație condiționată de realitatea cotidiană.
Spectacolul de la Sibiu se bucură, de asemenea, de contribuția unor creatori importanți precum Velica Panduru (scenografie și light design), Alex Halka (muzică), Coralie de Gonzaga și Silviu Naicu (video). Din distribuția spectacolului fac parte actorii Anton Balint, Paul Bondane, Barbara Crișan, Cristina Drăghici, Charlie Fălămaș, Mihaela Grigoraș și Iustinian Turcu. Spectacolul are o durată de aproximativ 1h15min și este recomandat celor cu vârsta peste 10 ani.
Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), ajuns în 2016 la ediția cu numărul IX, o inițiativă care reunește în fiecare an la Iași trupe și companii teatrale din numeroase țări, se va desfășura în perioada 6 – 12 octombrie, sub genericul „neliniștile prezentului”.

Ultima oră

Comentariul meu