video – dispută între ioan cindrea și daniela cîmpean legat de piața țărănească de la sala transilvania

daniela-cimpean-sibiuȘedința de joi de la Consiliul Județean Sibiu a consemnat o nouă pagină a ”războiului” nescris dintre vechea și actuala conducere a instituției. ”Merele discordiei” au fost Piața Țărănească, lipsa presei la ședințele publice și crucea de pe peretele sălii de ședințe.

Finalul ședinței ordinare de joi de la Consiliul Județean a fost mai animat decât toată ședința în general. Asta pentru că liderul PSD, Ioan Cindrea a avut de semnalat trei probleme pe care le-a adus de altfel și la cunoștința consilierilor și actualei conduceri a instituției. Prima problemă a lui Cindrea a fost legată de mutarea pieței țărănești din fața Sălii Transilvania, în parcarea din spatele acesteia.
”Nu știu cine a luat această decizie. Rugămintea mea și a grupului pe care îl reprezint, PSD, este ca la ședința următoare să ne faceți o informare în care să ne spuneți cine a luat această decizie și cine își decizie și cine își asumă această responsabilitate și ce măsuri o să luați. Sugestia noastră este să lăsați piața la locul în care a fost stabilit inițial. Nu perturba traficul, nu perturba activitatea parcării și cred că era un loc propice pentru desfășurarea activității”, a spus Cindrea. Acesta a continuat și a atenționat conducerea CJ Sibiu că s-a încălcat legea în acest caz. ”Vreau să vă mai spun că din punct de vedere legal ați încălcat autorizația de funcționare. Aceasta a fost eliberată de primăria Sibiu a fost pentru platoul din fața sălii Transilvania și nu pentru parcare. Propunerea noastră este să reamplasați piața în locul în care în mod tradițional a fucționat și să ne facem informare legat de cine a luat decizia aceasta”, a mai afirmat Cindrea.
Președintele actual al Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, nu a întârziat să îi răspundă fostului conducător al instituției. ”Această piață va funcționa pe viitor în așa fel încât să își atingă scopul pentru care a fost înființată inițial și nu în ceea ce a devenit ulterilor. Vă asigur de preocuparea mea în acest sens și pentru inconvenientele care au fost săptămâna trecută am dat și un comunicat de presă”,  i-a transmis Cîmpean lui Cindrea.sedinta-de-cj-29-09
Liderul PSD a dorit să afle dacă ședințele de consiliul mai sunt publice, pentru că în opinia sa ”jurnaliștii nu mai sunt prezenți la ele”. Cîmpean l-a corectat însă și i-a spus că presa este în sală. De altfel la ședința de joi au fost prezenți doar trei jurnaliști din mass-media sibiană. În fine Cindrea i-a mai cerut Danielei Cîmpean ca crucea de pe peretele sălii de ședințe ”să fie îndreptată pentru că este strâmbă”.
Urmăriți mai jos schimbul de replici dintre fostul și actualul președinte la Consiliului Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu