video s-a întors csu din vacanță. în forță, cu echipă faină și o victorie în fața craiovei

hardySetea de baschet a fost potolită luni seară doar cât să ne umezim gâtul cruntă după câteva luni de așteptare. CSU ne-a dat tuturor câte un ”spritz” de vară târzie și i-a făcut pe fanii din tribune să se pregătească pentru un sezon care cu siguranță o să fie spectaculos. Sibiul s-a distrat cu Craiova și arată din prima etapă că e mai puternic decât sezonul trecut. Meciul s-a terminat  88-72 (26 – 16 20 – 21 21 – 23 21 – 12).

Pauza competițională a fost cu siguranță una de suferință pentru fanii baschetului sibian. Eliminarea în play-off din sezonul trecut s-a încheiat cu lacrimi în ochi pentru suporteri și pentru jucători. Anul trecut Sibiul și-a regăsit copiii care îl părăsiseră temporar, iar aceștia i-au răsplătit pe baschetbaliști cu o întoarcere ”acasă” în tribune și cu o dragoste necondiționată, cel mai probabil pe viață.
Și cum o vorbă spune că trecutul nu mai contează și că prezentul și viitorul sunt cele mai importante, antrenorul Dan Fleșeriu s-a apucat din nou de treabă și ne-a arătat luni seară că a reușit să facă o echipă ce nu numai că pare mai puternică, dar și joacă un baschet mult mai bun decât se întâmpla la startul sezonului anterior.
Meciul a fost am putea spune fără istoric. După 10 minute aveam 10 puncte în avantaj, iar jucătorii lui Fleșeriu au ținut la ”respect” echipa olteană în sferturile doi și trei. Davis care la memorialul Tordai era timid în evoluție, a reușit între timp să arate că are tupeu și fantezie în joc și că aruncă bine și ”de afară”. Bogdan Popescu ne-a dat siguranță pe un post unde am tot suferit în ultimii ani și ne-a adus un câștig la înălțime, Lalovic ne-a ”urecheat” frumos și ne-a spus astă seară cu Craiova că este pregătit poate mai bine ca niciodată, iar Mjajlovic nu numai că a fost căpitanul din teren, dar ne-a astâmpărat puțin ”setea” de a vedea un om ”cu răutate” pozitivă pe parchet. Ultimele 10 minute au fost la discreția echipei lui Fleșeriu și fanii au profitat încă odată de ”ocazie” și au făcut și ei spectacol în tribune.Hardy, chiar dacă a ratat de la linia de aruncări libere, ne-a încântat din nou cu câteva finalizări ce au făcut asistența să aplaude furtunos și uite așa am învins Craiova fără prea mari emoții.
S-a terminat 88-72, iar băieții de pe parchet ne-au făcut să fim încrezători că se poate și avem șanse mari ca Sibiul să facă un sezon bun în această ediție de campionat. Nu ne îmbătăm cu apă rece, dar fără nici un dubiu putem spune că anul acesta vor mai urma victorii frumoase și poate și mai importante decât aceasta cu Craiova.

CSU Sibiu:
Davis 20, Hardy 13, Tincu 2, Popescu 12, Lalovic 16, Mijajlovic 21, Cooper 4.

SCM U Craiova:
Sepa 12, Popa 7, Fraseniuc 14, Marinovic 10, Paul 7, Gavrilă 2, Jamar 20

Dan Fleșeriu, mulțumit de victorie
Antrenorul lui CSU Sibiu, Dan Fleșeriu, a declarat la finele meciului că este fericit pentru victoria obținută.:”Cred că a fost un meci care putea fi mai bun din partea noastră. Am jucat într-o viteză foarte mică, față de cum mi-aș dori eu. Se vede că jucătorii încă nu sunt obișnuiți să joace împreună, ci mai mult individual, astfel că le-a fost foarte greu să paseze mingea. Au fost doar două-trei faze, în tot meciul, și cam atât. Am reușit să îi batem pe calitatea individuală mai bună, pe pregătire fizică mai bună. I-am surprins cu capcane și am reușit să ținem o mulțime de mingi la noi, marcând puncte ușoare. Totuși, cred că putea fi mult mai bine, atât în apărare, cât și în atac”, a declarat Dan Fleșeriu, la finalul partidei.
Referitor la Marcel Davis care și-a făcut debutul oficial ca baschetbalist profesionist, Dan Fleșeriu a afirmat că ”S-a descurcat foarte bine în prima repriză, apoi, în a doua, era să readucă Craiova în meci, după 3 sau 4 greșeli consecutive. Voi fi mulțumit dacă va reuși să țină nivelul așa cum a început. A fost greu și a avut emoții. I-a intrat prima minge și asta a contat mult pentru el pentru că a a reușit să marcheze după 5 aruncări fără ratare. Doar că atunci când a început să facă greșeli, le-a făcut pe toate. Sunt mulțumit de fiecare dintre ei. Și Radu Paliciuc a jucat bine de când a intrat, poate ar fi trebuit să îl bag mai repede. Vlad Tincu a încercat să facă apărare și a făcut repede două faule, dar eu asta și aștept de la jucătorii care vin depe bancă. Îmi doresc să avem mai mult recuperări decât adversarii și să reușim să băgăm mingea mai mult de sub coș, la pivoți, cu care azi am dominat”.
Urmăriți mai jos declarațiile complete, date în direct pe oradesibiu.ro.

Ultima oră

Comentariul meu