video - dezbatere publică în privința viitorului ansamblu rezidențial din pădurea dumbrava. înregistrarea transmisiei live

dumbrava residenceReprezentanții a 15 asociații și ONG-uri din Sibiu vor fi prezenți miercuri, 7 septembrie, la o dezbatere publică legată de Planul Urbanistic Zonal Dumbrava, acolo unde un investitor vrea să dezvolte un ansamblu rezidențial ce ar urma să se întindă pe 12.000 de metri pătrați în pădurea de vizavi de Hilton. Ora de Sibiu a transmis în direct de la 15.00, dezbaterea publică.

Sibienii sunt invitați să participe la dezbaterea publică privind Planul Urbanistic Zonal Dumbrava cerută Primăriei Municipiului Sibiu care va avea loc miercuri, 7 septembrie, ora 15:00, la Primăria Municipiului Sibiu, str. S. Brukenthal, nr. 2, în sala de şedinţe situată la mansardă.
Reprezentanții a 14 asociații și ONG-uri au tras un semnal de alarmă public în privința faptului că în zona de vizavi de Grand Hotel Dumbrava și de zona în care se organizează de câțiva ani festivalul Sibiul de Odinioară, un dezvoltator imobiliar vrea să amenajeze în inima naturii, într-o zonă cu pădure, un ansamblu rezidențial ce ar urma să se întindă pe aproximativ 12.000 de metri pătrați.
”Răspunsul a sosit astăzi pe adresa noastră de email, cu precizarea că documentele publice asociate PUZ-ului Dumbrava sunt disponibile pe site-ul Primăriei Sibiu, secţiunea Urbanism (http://www.sibiu.ro/index.php/primaria/documentatie_urbanism). Amintim că această dezbatere a fost cerută de 15 entităţi non profit din oraş, considerând că adoptarea noului PUZ menționat este o temă importantă, dat fiind interesul manifestat constant de comunitatea sibiană pentru protejarea și extinderea spațiilor verzi de pe aria Municipiului Sibiu, şi fiind îngrijoraţi de faptul că în ultimii 25 de ani o porțiune importantă din zona care se doreşte a fi reglementată și-a pierdut deja destinaţia de agrement și a devenit zonă rezidenţială”, spun semnatarii celor 14 asociații. Acestea sunt Asociaţia Cu verdele-n SUS, Asociaţia Tură în Natură, Asociaţia ECO4EST, Fundaţia Comunitară Sibiu, Asociaţia Prietenii Mocaniţei, Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor – SKV Sibiu, Clubul de turism montan Amicii Munţilor, Asociaţia 2X2 România, Asociaţia Salvatorilor Montani Sibiu, Fundația Heritas, Ordinul Arhitecţilor din România Filiala Sibiu – Vâlcea, Asociaţia PeDale, Asociaţia Mâini Unite, Asociaţia Liber la joacă și Asociaţia Re:Mediu.

Ultima oră

Comentariul meu