video – foto americanii care călătoresc în jurul lumii, încântați de sibiu: ”nu am vrea să mai plecăm niciodată de aici”. critică însă clujul și bucureștiul

americani2Doi tineri din Chicago ce călătoresc în jurul lumii, au ajuns la finele lunii trecute și în România. Cei doi au vizitat mai multe orașe din România. Dacă despre Cluj au avut de spus numai cuvinte acide și s-au plâns că în tren ”oamenii put”, când au ajuns la Sibiu, Audrey şi Harry au fost mai mult decât încântați și au afirmat că de aici ”nu am vrea să plecăm niciodată”.

Audrey şi Harry au ajuns în România venind din Bulgaria. Cei doi video loggeri de peste Ocean realizează câte o filmare video prin fiecare oraș prin care trec, iar în România aceștia au mers la București, Brașov, Sibiu, Hunedoara și Cluj Napoca. Dacă despre București au afirmat că șoferii sunt nesimțiți, dar petrecerile și centrul vechi au energie și sunt cerșetori aproape peste tot, Brașovul nu i-a impresionat prea tare. În schimb cei doi au lăudat la maxim Sibiul și Hunedoara. Postările lor de pe thebudgetsavvytravelers.com nu au fost însă pe placul tuturor românilor, unii dintre conaționali fiins revoltați de postările americanilor. amwericani 3
Sibiul le-a plăcut. Doar ”ochii” de pe acoperișuri i-au ”înfricoșat”
Într-o postare făcută chiar din Sibiu, intitulată „De ce nu am vrea să plecăm niciodată“, cei doi americani spun că au decis să aleagă acest titlu datorită preţurilor mici. ”Doi dolari o bere şi 10 dolari un burger într-un steak house elegant din Sibiu. În Chicago ar fi 10 dolari o bere şi 50 de dolari un burger. Îţi vine să nu mai pleci de aici“, au spus aceștia. americani 4Totodată au fost încântați de străduțele înguste din oraș. Cei doi nu au uitat să menționeze că Nicolas Cage a trecut și el prin Sibiu. Cei doi au mers și pe strada Cetății despre care au spus că ”aici ne simțim ca într-un film”.  Americanii au observat și că acoperișurile imobilelor istorice au ”ochi”, iar acest lucru nu i-a încântat prea tare. ” The effect is so striking that visitors always get a sense that somebody is watching them as they explore the medieval streets. Freaky!” au spus aceștia pe pagina lor de Facebook.americani la sibiu Și pasajul scărilor a fost pe placul acestora.  Trei episoade au dedicat cei doi vizitei la Sibiul.

Castelul Corvinilor i-a impresionat profund
Audrey şi Harry  au fost impresionați foarte tare de celebrul castel din Hunedoara. „Castelul Corvinilor a fost punctul culminant al turului pe care l-am făcut în România. Este unul dintre cele mai mari castele din Europa şi este considerat în topul destinaţiilor de basm din lume. De fapt, amândoi am fost de acord cu faptul că a fost unul dintre cele mai impresionante castele pe care le-am văzut vreodată”, au mărturisit Audrey şi Harry.
https://youtu.be/nP4DUT_SOK0
Clujul i-a ”terminat”: Oamenii PUT!
Harry s-a plâns pe blogul său de faptul că trenul merge cu 20 de mile la oră și că oamenii put. ”Trenul merge la fel ca diligenţele din secolul al XVIII-lea. Călătoria cu trenul a fost lungă, fierbinte şi mirositoare. Ca să fim cinstiţi, a fost mirositor. Nu neapărat trenurile, ci oamenii din tren. Put. (…) Noi nu ne-am spălat hainele de şase zile, dar noi tot nu puţim” a spus acesta. Nici apartamentul închiriat prin Airbnb nu le-a plăcut americanilor.

Urmăriți mai jos cele patru episoade dedicate Sibiului.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. nu doar guvernantii vostrii si nu numai au distrus tara noastra dupa 1989 , acuma va permiteti sa veniti aici sa ne jigniti ca putim in tren …nu va convine acasa la voi , pardon daca aveti o casa , USA is a fake stollen from indians that were killed , USA este o tara falsa cladita pe crime impotriva indienilor …. asa ca voi putiti mai tare .