Afacere de succes inspirată din Sibiu. Înghețata artizanală care face furori în București

mihaelaO tânără corporatistă a pus pe picioare o afacere cu o gelaterie artizanală, după ce anul trecut a venit la Sibiu pentru o întâlnire de afaceri și a gustat dintr-o înghețată produsă de o familie de sibieni doar pentru export în Germania.

Uneori o simpla intamplare poate fi tot ce trebuie ca sa te apuci de afaceri, desi nu ti-ai dorit niciodata. Asta este si povestea Mihaelei Cuturescu, o corporatista care a reusit sa transforme un desert gustat intamplator la o intalnire de business intr-o gelaterie artizanala in centrul Bucurestiului.
1686. ”Stii oamenii aceia care lucreaza in multinationala 12 ore pe zi si isi doresc intotdeauna sa fie seful lor si sa aiba un business?! Eu nu am fost niciodata asa, eu nu mi-am dorit un business, nu am visat nu stiu ce lucru, nici macar sa fac consultanta pe cont propriu”, a povestit pentru wall-street.ro, Mihaela Cuturescu, manager in departamentul de achizitii la EY, despre inceputul sau paradoxal in afaceri.

Sibiul i-a schimbat destinul în afaceri
Mihaela, care lucreaza de 9 ani in compania de audit financiar cu sediul in Bucuresti, a mers in aprilie 2015 la o intalnire de business in Sibiu. Pana aici nimic deosebit, doar ca la sfarsitul intalnirii a primit inghetata artizanala la desert, o pura intamplare care avea sa devina afacere in centrul Bucurestiului. „Am zis: este cea mai buna inghetata pe care am mancat-o vreodata si o s-o aduc in Bucuresti. Simteam ca este ceva cu produsul asta, le povesteam tuturor ca am mancat cea mai buna inghetata”, spune Mihaela Cuturescu despre inghetata artizanala produsa de o familie de romani din Sibiu doar pentru export in Germania.gelateco
Asa ca in septembrie 2015 tanara a inregistrat firma sub forma SRL-D cu 200 de lei, in ianuarie 2016 a mers sa „fure” experienta la un targ de gelato in Bologna, iar in primavara acestui an a deschis, impreuna cu prietenul ei, gelateria Gelatecco, dupa o investitie de 15.000 euro in amenajare, bani din economii proprii. Cum este vorba despre o afacere sezoniera, intrucat inghetata se vinde 4-5 luni in Romania, Mihaela Cuturescu estimeaza ca va recupera investitia in gelaterie in trei ani de zile.
Gelateria se afla intr-un spatiu de 20 mp in zona Armeneasca, unde chiria este de 30-35 euro/mp, un loc ales in mod intentionat departe de Centrul Vechi. „Inghetata este achizitie de tip impuls… ti-e cald, iei o inghetata. Voiam un loc in care sa stam la povesti cu clientii, iar in Centrul Vechi nu am simtit ca o sa avem timpul necesar, pentru ca toata lumea este pe fuga”, spune Mihaela Cuturescu, care se ocupa de afacere dupa programul de la job si in weekend. In restul timpului, de gelaterie se ocupa prietenul sau, care a renuntat la jobul in domeniul juridic pentru a se dedica afacerii si un angajat.

Ce este inghetata artizanala si de ce merita banii
Inghetata artizanala, spre deosebire de cea industriala (ambalata), este proaspata, facuta din produse naturale, cu bucati intregi de fructe, nu contine apa si are o valabilitate de cel mult doua luni. „Inghetata noastra are doar 30% aer, este foarte consistenta, mananci trei cupe si te-ai saturat. Inghetata industriala are 60-70% aer. Insa trebuie sa educam clientii, trebuie sa le explicam oamenilor sa inteleaga de ce trebuie sa cumpere o inghetata proaspata si nu ambalata”, explica proprietara Gelatecco diferenta dintre cele doua tipuri de inghetata.
Mihaela Cuturescu vinde inghetata cu aroma de fistic, fructe de padure, capsuni, ciocolata, nuca de cocos, iar pretul per cupa este de 6 lei. Astfel, vanzarile sunt in medie de 600 lei pe zi, generate de angajatii companiilor din apropiere, cum ar fi Bursa de Valori Bucuresti, si locuitorii din zona. „Sunt oameni care isi dau intalnire la noi. Au venit si oameni care cautau Pokemoni si si-au luat si inghetata”, spune amuzata antreprenoarea. Citește AICI continuarea articolului.

Ultima oră