foto – mesaje de sensibilizare a opiniei publice, postate pe copacii din hipodrom ii: ”eu am scăpat. frații mei nu!”

copaci sibiu (13)După ce miercuri primarul Astrid Fodor a fost în cartierul Hipodrom II pentru a vedea care este situația arborilor și gardului viu despre care locuitorii din zonă spun că au fost sacrificați nejustificat în detrimentul planului de reparații capitale a arterelor din perimetrul dintre străzile Hipodromului, Iorga, Mihai Viteazu și Oituz.

”Deşi în presă s-a declarat că se va menaja zona verde pe cât este posibil şi se vor cruța arborii sănătoşi, doar în timpul zilei de ieri au mai tăiat încă 18 arbori şi copaci mari (10 tei, un stejar, o salcie, 3 brazi şi 3 pomi fructiferi). Din aceştia doar 3 aveau viză de tăiere de la Ocolul Silvic. Acum decopertează cu rapiditate zona unde au tăiat pentru a ascunde măcelul. Dar din păcate pentru ei, totul este filmat, fotografiat şi documentat”, spune Robert Paskuj, unul din inițiatorii scrisorii publice trimisă primăriei Sibiu.
Primarul Sibiului a mers în zonă și a evaluat situația și la final a promis că ”după încheierea lucrărilor se vor planta noi copaci, iar unde este posibil se poate planta și gard viu”.

FOTO – Zeci de sibieni scandalizați de tăierea copacilor și gardului viu din zona Mihai Viteazu. S-a cerut intervenția primarului
Nemulțimiți însă de faptul că arborii continuă să fie tăiați, iar gardul viu la fel, petiționarii au amplasat pe copacii rămași în picioare, mai multe mesaje de sensibilizare a opiniei publice. Vă prezentăm mai jos fotografiile cu mesajele postate pe copaci.
copaci sibiu (1) copaci sibiu (2) copaci sibiu (3) copaci sibiu (4) copaci sibiu (5) copaci sibiu (6) copaci sibiu (7) copaci sibiu (8) copaci sibiu (9) copaci sibiu (10) copaci sibiu (11) copaci sibiu (12)
Fodor a declarat miercuri după vizita la fața locului că după terminarea lucrărilor se vor planta copaci noi în locul celor sacrificați. “Am luat la cunoștință nemulțumirile unor cetățeni din zonă și am fost în teren tocmai pentru a vedea la fața locului situația și pentru a mă întâlni cu unii dintre aceștia. Am constatat că doar un mic număr de cetățeni doresc conservarea grădinilor de zarzavaturi din fața blocului și a zonelor verzi amenajate improvizat cu bătătoare de covoare și mobilier vechi, cu gard viu inestetic și neîngrijit, care adăpostește tot felul de gunoaie. Majoritatea sibienilor cu care m-am întâlnit în teren doresc ca acest cartier să se schimbe, să fie modern și mai aerisit. Mulți dintre aceștia au subliniat chiar nevoia de a crea noi locuri de parcare. În egală măsură am constatat că sunt în zonă arbori frumoși, zone cu flori care merită păstrate și vom adapta proiectul. Nu se vor tăia toți copacii. Vom tăia o mică parte din aceștia, mai ales arbuști, arbori uscați sau bolnavi și corcoduși. Vom îndepărta și o parte din gardul viu care împiedică execuția lucrărilor. Subliniez și pe această cale faptul că după încheierea lucrărilor se vor planta noi copaci, iar unde este posibil și dacă asociațiile de proprietari doresc, se poate planta și gard viu.”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu