Un cititor ne-a trimis duminică mai multe fotografii în care se pot vedea sutele de kilograme de gunoi și deșeuri rămase neridicate în zona Iorga – Calea Cisnădiei. Florin Simion ne-a adresat rugămitea să publicăm epistola sa, lucru pe care îl și facem de altfel în ceea ce urmează.
Iată scrisoarea trimisă redacției de Florin Simon din Sibiu:
Buna ziua
Va trimit aceasta scrisoare si aceste imagini sperand ca prin publicarea si difuzarea lor cei ce ne administreaza orasul sa faca mai mult pentru rezolvarea problemei.
Locul pe care vi-l descriu se afla in cartierul Hipodrom. Cand vii dinspre Bdul Mihai Viteazul, pe strada Nicolae Iorga, inainte sa ajungi in Calea Cisnadiei e o alee spre dreapta. Fara nume. Locatarii blocurilor din zona sunt arondati care pe Calea Cisnadiei, care pe Nicolae Iorga.
Acum cativa ani cand s-a modernizat Strada Nicolae Iorga de la un capat la altul(din Bdul Milea pana pe Calea Cisnadiei) s-a intrat cu camioanele pe aceasta alee, s-a ras gardul viu pe o parte din alee pentru a iesi in Calea Cisnadiei si s-a promis solemn ca deranjul va fi temporar si ca e va reface totul.
Dupa ce strada N Iorga a fost gata si s-a inaugurat cu destul fast, constructorul a zis ca aleile laterale nu intra in contract. Ne-au lasat o gaura chiar in fata blocului 70, care dupa o ploaie torentiala s-a transformat intr-un lac imens. Dupa indelungi asteptari si plangeri la viceprimarul de atunci , s-a procedat la asfaltarea acestei alei si peticirea parcarii.Canalizarea din fata blocului s-a surpat de vreo 2 ori; s-a “reparat” si acum periodic trebuie sa chemam vidanja sa ne desfunde canalul din fata blocului.
Pe vremea viceprimarului Eugen Cioruga, cladirea fostei centrale termice s-a transformat in Sediul sectiei 1 Politie. Ne-am bucurat atunci; am crezut ca o sa fie curatenie in cartier si la propriu si la figurat.
S-a inceput bine: s-a amenajat Sectia , s-a pavat spatiul din fata acesteia, s-a facut parcare si ronduri de flori.I n fata sectiei. Si s-au mutat containerele de gunoi. Pe trotuarul celalalt.
Nu stiu continutul contractului dintre Societatea care strange gunoiul si Primarie au dintre aceasta si Asociatia de proprietari dar acum arata asa ca in imagine.
Spatiul verde de jur imprejurul acesteia s-a aranjat de cand stiu eu cu bani de la cetateni. Stransi separat, prin cheta, de pe scarile de bloc.
De la o vreme nu s-a mai facut nici asta pentru ca pe buna dreptate cetatenii intreaba:
-Suntem noi cetateni ai Sibiului?
Atunci de ce pentru unii se pot cheltui bani publici pentru amenajarea spatiilor verzi si pentru altii nu?
Noi suntem scutiti de vreo taxa, avem in patrimoniul asociatiei si parcarile si spatiile verzi?
Inainte de alegeri, umblau pe strada niste topometristi cu aparate specifice. I-am intrebat ce fac si mi-au raspuns ca urmeaza sa se amenajeze toata zona, de la spatii verzi la locuri de parcare, de la canalizari la locurile de joaca.
Cred ca a fost un exercitiu de imagine, cineva i-a trimis in scop electoral acolo!