masacrul de la nisa: atacatorul era cunoscut de către poliție și avea antecedente. a omorât 84 de oameni

camionulBărbatul care se afla la volanul camionului care joi seară a omorât nu mai puțin de 84 de oameni și a rănit peste 150, la Nisa, era cunoscut de către poliția franceză și pentru alte fapte de violență și utilizare de arme.

Șoferul camionului care a izbit joi seara mulțimea la Nisa, sud-estul Franței, ucigând cel puțin 80 de persoane, era cunoscut poliției pentru fapte de violență și utilizare de arme, potrivit canalului de televiziune BFMTV, care adaugă că acesta dispunea de un pistol de calibru mic, precum și de câteva grenade și arme de război false, anunta agerpres.ro.
„El a tras de mai multe ori cu pistolul, înainte de a fi ucis”, a declarat vineri Christian Estrosi, fost primar al Nisei și actual președinte al regiunii, citat de France Presse.
Potrivit unei alte surse apropiate anchetatorilor, șoferul a deschis focul „cu un pistol”. Între altele, o „grenadă nefuncțională”, precum și arme de război false au fost găsite în camion.
Estrosi afirmase anterior că șoferul fusese în posesia unor arme „grele” la bordul camionului.
„Camionul a fost închiriat în urmă cu câteva zile, în regiunea Provence-Alpes-Cote d’Azur”, a spus sursa citată sub acoperirea anonimatului de agenţia de presă, relatează News.ro.

VEZI ȘI: ATENȚIE IMAGINI ȘOCANTE – Atentat terorist în Franța la Nisa. Cel puțin 73 de morți și peste 200 de răniți (UPDATE)
Camionul alb „şi-a schimbat traiectoria cel puţin o dată” în timpul cursei sale de doi kilometri. Este clar că a încercat să facă numărul maxim de victime”, a adăugat oficialul.
Între timp, surse citate de Le Figaro au spus că printre victime se află şi comandantul adjunct al Poliţiei de frontieră din Nisa.

CITEȘTE ȘI: ATENTATUL din FRANȚA: Doi români printre răniții de la Nisa. Bilanțul morților a urcat la 84 de persoane
Cel puțin 80 de persoane au fost ucise joi seara de un bărbat care și-a proiectat camionul greu asupra mulțimii adunate pentru a urmări focul de artificii de 14 iulie pe Promenade des Anglais, zonă foarte frecventată de turiști.
Un martor care afirmă că a asistat la atac de la început până la sfârșit a relatat canalului BFMTV că atacatorul a scos o armă și a început să tragă asupra polițiștilor. Aceștia „l-au ucis și capul lui a ieșit prin geamul camionului”, a adăugat același martor.

Ultima oră

Comentariul meu