Concurență pentru Atlassib. O firmă nemțească intră pe piață cu prețuri atractive din Sibiu

flixbusCompania de transport de persoane Atlassib are oficial de câteva zile o concurență serioasă pe acest segment. Compania FlixBus a început să opereze curse de transport de persoane pe rute către vestul Europei și promovează prețuri de la 69 de euro pentru biletele pe ruta Sibiu-Linz.

Prima cursă FlixBus din România a fost operată pe 30 iunie. Compania germană de transport pesoane cu autocarul oferă curse zilnice între Viena şi Bucureşti, iar pentru anumite zile, sunt curse şi din Salyzburg spre Bucureşti, anunta economica.net. Traseul autocarelor FlixBus pe ruta Bucureşti-Viena trece prin oraşele Ploieşti, Braşov, Făgăraş, Sibiu, Sebeş, Deva, Lugoj, Timişoara, Arad.
Cursele spre Salzburg urmează acelaşi traseu până la Viena, dupa care se continuă spre St. Polten şi Linz. Pasagerii din România îşi pot continua călătoria spre alte 40 de destinaţii din reţeaua FlixBus, cu o singură schimbare de autocar.
Compania promovează preţuri de la 49 de euro pentru un drum pe ruta Viena-Arad, de la 59 de euro pe rua St. Polten-Arad, de la 69 de euro pentru biletele pe rutele Sibiu-Linz şi Bucureşti-Viena. Preţurile pentru o călătorie de la Bucureşti la Salzburd pornesc de la 75 de euro, a mai anunţat compania pe pagina de Facebook. FlixBus a fost fondată de trei antrerprenori germani în 2011, iar prima cursă a fost lansată în 2013, în Germania, după spargerea La un an de la lansarea operaţiunilor, compania avea o reţea naţională în Germania, iar în 2015 a fuzionat cu transportatorul MeinFernbus. Au urmat apoi deschiderea unor filiale în Italia, Olanda şi Franţa. De asemenea, compania s-a mai extins şi pe rutele din Austria, Elveţia, Belgia, Luxembourg, Suedia şi Danemarca.

Ultima oră

Comentariul meu