1

Tinerii își doresc o locuință a lor. Au și de unde alege, pentru că piața imobiliară din Sibiu este supraaglomerată de construcții noi. Trebuie însă doar să alegi, dar înainte să și cercetezi. Și asta pentru că ”țepe” se pot lua foarte ușor. Așa a pățit și un sibian, care încrezător în promisiunile constructorului, încă locuiește cu chirie, dar plătește rate la bancă pentru apartamentul în care ar fi trebuit să locuiască.

În 2010 Octavian Mazilu s-a hotărât să cumpere un apartament. După ce a căutat locuințe noi, s-a oprit la un bloc în construcție de pe strada Agricultorilor nr 1, în cartierul Turnișor. Pentru că nu avea banii necesari a făcut un împrumut prin Prima Casă, la Banca Românească. Suma împrumutată a fost de 57.000 de euro, contravaloarea apartamentului.
Mazilu spune că de la început contractul încheiat cu constructorul, SC ATL CONSTRUCTII SRL, nu a fost respectat. Aici era prevăzut ca apartamentul să fie predate la cheie și racordat la toate utilitățile. Atunci când familia s-a mutat, utilitățile nu erau la dispoziția lor. Sibianul povestește că într-un final familia lui și altele câteva care se mutaseră în bloc au fost racordate la apă și electricitate prin organizare de șantier, dar din cauza datoriilor firmei electricitatea a fost întreruptă în anul 2012. Astfel, au fost nevoiți să scoată din buzunar 50.000 de lei pentru racordare.
În toată perioada în care nu au avut curent electric cele șapte familii s-au mutat în chirie, suportând în același timp și ratele la bancă.unspecified (3)

Rate pentru nimic
Din 2012 nu s-a schimbat nimic. Firma care a construit blocul a intrat în insolvență, iar lucrările au fost oprite. Cei care au cumpărat câteva apartamente se simt acum ca în ghetou și se tem pentru viața lor.unspecified (1)

”Intrarea pe scara A unde am achizitionat apartamentul nu exita , in schimb este o improvizatie din 2010, facuta din placi de cofraj si schele, improvizatie care pare sa nu mai reziste foarte mult, punandu-ne astfel in pericol fizic de fiecare data cand trecem peste ea. In apropierea acestei traverse improvizate a fost lasata si macaraua, care nu a mai fost verificata in nici un fel din 2010 , iar acum la fiecare bataie de vant se leagana in toate directiile si exista o mare posibilitate sa se rupa sau sa cada peste bloc. Parcarea subterana a ramas nefinalizata si de fiecaredata cand ploua este inundata , transformandu-se astfel intr-un focar de mizerie. La fel exista mari probleme la acoperisul blocului, in plus in corpul C al blocului care este total nelocuit si arata ca un “bloc fantoma” si-au facut adapost mai tot timpul oamenii strazii sau alte “figuri” cel putin suspecte”, spune Mazilu.unspecified (2)
Familia bărbatului a fost nevoită să plece din acel bloc, desi încă plătește rate pentru apartamentul ce ar fi trebuit să le fie casă, impozite și taxe.bloc
Cei păgubiți spun că nu știu unde să se mai adreseze, pentru că poliția nu are nicio implicare, banca la fel, iar de constructor nu se mai știe nimic.

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii