update video foto – ploaie torențială la sibiu în mai multe cartiere. inundații pe străzile galileo galilei și ștefan cel mare!

ploaie sibiu 2O ploaie torențială s-a abătut luni dimineață în jurul orei 9.30 asupra Sibiului. Pe undele artere canalizările nu au mai putut face față la câteva minute datorită debitului mare de apă.

UPDATE – ora 10.39. Primele inundații!
Cei de la ISU Sibiu intervin la această oră (10.40) pentru evacuarea apei dintr-o locuință de pe strada Galileo Galilei, la numărul 7, în municipiul reședință de județ. Pe strada Ștefan cel Mare, la intersecția cu Moldoveanu, autoturismele circulă efectiv prin apă. Canalizarea s-a înfundat, iar carosabilul este acoperit de apă. (foto: info trafic jud Sibiu).stefan cel mareȘtirea inițială
După mai multe zile de caniculă și temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, Sibiul s-a ”răcorit” luni dimineață cu o ploaie torențială ce a început să casă în partea de nord a orașului. Cartierele Terezian, Țiglari și Tineretului, au avut parte de precipitații abundente în jurul orei 9.30. Atunci a început să plouă extrem de tare. Pe unele străzi, datorită debitului mare de apă, canalizările nu au mai făcut față.ploaie sibiu 1Reaminitim că Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică după-amiază o atenționare Cod galben de instabilitatea atmosferică accentuată valabilă pentru 28 de județe începând de luni, ora 10,00, până marți, la ora 10,00. În intervalul menționat, în zonele montane, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în vestul Olteniei și nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua și aspect de vijelie și, pe arii restrânse, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 50-60 l/mp.ploaie sibiu 3
Județele ce vor fi afectate sunt: Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Mureș, Bistrița Năsăud, Harghita, Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș și Vâlcea.
Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și pe parcursul zilei de marți, 28 iunie, în special în centrul, sudul și estul țării.

Ultima oră

Comentariul meu