video – foto ședință maraton la validarea noului consiliu județean sibiu. daniela cîmpean este noul președinte! s-au votat și vicepreședinții!

daniela cimpeanAproape trei ore a durat ședința de constituire și validare a noului Consiliu Județan la Sibiu. Liberalii au de astăzi șefia instituției, Daniela Cîmpean fiind aleasă președinte cu 22 de voturi dintr-un total de 32. De asemenea Wiegand Fleischer (FDGR) și Marcel Luca (PNL) au primit și ei girul ca să ocupe funcțiile de vicepreședinți.

Agitație mare la Consiliul Județean Sibiu. Joi a avut loc ședința de validare a noilor consilieri județeni și cea în care s-a ales noul președinte al instituției. Așa cum era de așteptat sala de ședințe a fost neîncăpătoare. Consilieri, parlamentari, primari din județ, membrii ai partidelor reprezentate în noul consiliu și prieteni sau cunoscuți ai celor ce în 5 iunie au fost aleși de populație, au ținut să fie prezenți la ședință.
Chiar dacă aceasta a fost destul de lungă și anevoioasă, la capătul celor trei ore cât a durat, s-a întâmplat ceea ce s-a preconizat încă de săptămâna trecută. PNL-ul și FDGR-ul au format o alianță tacită din care PSD-ul a ieșit ca mare perdant. Daniela Cîmpean a fost aleasă președinte al Consiliului, în timp ce Wiegand Fleischer (FDGR) și Marcel Luca (PNL) au primit îndeajunse voturi ca să fie vicepreședinți. PSD-ul a propus și el un nume, pe inginerul Daniel Cermonea, dar cele 10 voturi strânse de acesta nu au fost îndeajuns încât să și obțină un scaun de vicepreședinte.

VEZI ȘI: VIDEO – FOTO Discurs emoționant pentru noul președinte al Consiliului Județean. Daniela Cîmpean a încântat și prin eleganță!
PSD-iștii au avut totuși o obiecție, atunci când s-a votat propunerea Danielei Cîmpean ca și candidat la președinția Consiliului Județean. Aceștia s-au plâns că pe buletinul de vot nu exista și opțiunea de a vota împotrivă.
La final noul președinte a fost felicitat pentru alegere, atât de aliați cât și de PSD-ul aflat în opoziție, în frunte cu fostul președinte Ioan Cindrea, cel care a mers personal la scaunul unde se afla Daniela Cîmpean și i-a urat succes mai departe.
Ora de Sibiu a transmis în integralitate ședința de joi. Urmăriți mai jos înregistrările video!
DEZBATERILE PARTEA 1:

ACUM LIVE DE LA CONSILIUL JUDEȚEAN SIBIU!
INFO AT: http://goo.gl/uLPVDb

Posted by Ora de Sibiu on Thursday, June 23, 2016

DEZBATERILE PARTEA A 2-A:

ACUM LA CONSILIUL JUDETEAN SIBIU. SEDINTA DE VALIDARE!
INFO AT: http://goo.gl/uLPVDb

Posted by Ora de Sibiu on Thursday, June 23, 2016

VOTAREA:

ACUM LA CONSILIUL JUDETEAN SIBIU. SEDINTA DE VALIDARE a propunerilor pentru vicepresedinti!
INFO AT: http://goo.gl/uLPVDb

Posted by Ora de Sibiu on Thursday, June 23, 2016

DISCURSURILE DE FINAL:

ACUM LA CONSILIUL JUDETEAN SIBIU. Daniela Campean sustine primul discurs din postura de presedinte ales!
INFO AT: http://goo.gl/uLPVDb
Posted by Ora de Sibiu on Thursday, June 23, 2016

Ultima oră

Comentariul meu