ziua europei sarbatorita la avrig cu profesori și elevi din șapte țări europene

klingeis4In data de 9 Mai Primaria orasului Avrig a fost gazda unui grup de 63, profesori si elevi, care se afla in perioada 9-13 Mai in oras cu ocazia proiectului Erasmus+ European Goodwill Cup.

Elevi din Turcia, Croatia, Italia, Bulgaria, Polonia, Spania si Grecia au vizitat Liceul Tehnologic Marsa, partener in acest proiect, si au avut ocazia de a cunoaste si face schimb de idei cu “omologii” lor. klingeis4Proiectul, care reuneste elevi si profesori din 8 tari europene isi propune sa creeze un mediu educational si o legatura multinatioanla intre elevii din tari diferite prin promovarea unor activitati precum ajutorarea batranilor, a persoanelor cu handicap, a animalelor fara adapost, promovarea unei alimentatii sanatoase si a alimentelor ecologice si a actiunilor de protectie a mediului.klingeis3
In Avrig, elevii participanti au putut afla despre proiectele implementate la nivelul orasului si a localitatilor apartinatoare privind folosirea energiei verzi.
Grupul a fost intampinat de catre primarul Avrigului,Arnold Gunter Klingeis, alaturi de alti angajati ai administratiei locale, in curtea institutiei cu stegulete cu simbolul Uniunii Europene, astfel marcandu-se si Ziua Europei. klingeis 2Dupa, intampinare, o scurta prezentare a proiectelor vizand eficienta energetica si un schimb simbolic de cadouri, grupul a vizitat sediul Enev Avrig, firma care este unul dintre promotorii in domeniul utilizarii energiei verzi in Avrig.

Ultima oră

Comentariul meu