tendințele anului în materie de ”hairdressers” la sibiu. ce frizuri preferă sibienii și de ce să alegi să mergi la un salon ”profi”!

Când vine vorba de o frizură mai specială  care să îți scoată în evidență un look atractiv sau o coafură potrivită pentru nuntă, sibienii nu mai aleg frizeria de la colț sau un salon ”no name”. Acum mai toată lumea pune preț pe calitate, iar acest ”fenomen” este oarecum normal sau cel puțin așa spun hairstiliștii de top din oraș. Frizurile lansate în anii 70 sunt printre preferatele publicului în 2016. Unul din cele mai tari saloane din oraș caută și stiliști pentru angajare!

Cu siguranță că cel puțin odată ți-ai dorit să ai o frizură sau coafură care să te facă chiar și pe tine să spui ”WOW! Ce bine îmi stă”! Ei bine Ora de Sibiu a trecut pragul salonului unuia din cei mai cunoscuți stiliști din oraș ca să afle ce tendințe sunt în acest an în materie de frizuri și coafuri ș ice preferă sibienii. Și unde puteam să mergem dacă nu la omul ”cu soluția”, stilistul Paul Paralescu.
Pe Paul îl știu cu siguranță foarte multe tinere dar și tineri din Sibiu. Înainte să ajungă vedetă TV în una din cele mai cunoscute reclame Vodafone, Paul a devenit arhicunoscut în oraș datorită meseriei pe care o iubește de când se știe.
Omul și-a transpus pasiunea într-un salon pe cât de modest pe atât de modern și imediat se împlinesc patru ani de când cu mândrie se poate lăuda că a inaugurat MOD Hairdressers. Din 5 iulie 2012 salonul a devenit din ce în ce mai cunoscut, iar clienții acestuia știu că trebuie să îți faci programare și cu o săptămână înainte ca să prinzi un loc disponibil în orarul stiliștilor de aici.paralescu 2
Extrem de modest și prietenos, Paul ne-a povestit multe lucruri interesante. L-am abordat ca să vedem și noi ce tendințe mai sunt în domeniu și ”cu ce se mănâncă” meseria pe care el o practică deja cu succes la Sibiu.
VEZI ȘI: VIDEO – S-A LANSAT: Vezi Sibiul în noua reclamă filmată pentru Vodafone – Îți place?

Tendințele mireselor din Sibiu? Deloc ieșite din comun!
L-am întrebat pe Paul care ar fi bineînțeles tendințele anului și mai ales ale verii care urmează și am început cu unele care cu siguanță interesează viitoarele mirese. ”Tendințele și cerințele pentru aceasta perioada de nunți sunt date de propunerile clientelor, tinand cont de aceste dorințe plus creativitatea si trendurile acestui an încercam sa conturam imaginea perfecta pentru cea mai importantă zi a unei femei. In general miresele cauta naturalețea, astfel rămânând in zona de coafuri romantice, coafuri realizate in mare parte cu ajutorul ondulelor, buclelor dezvoltate dupa placul clientei si creativitatea noastră. Pot fi si cerințe ” ieșite din comun” dar asta diferă de la o clienta la alta, aceste cerințe diferă in funcție de stilul, tematica, locația si extravaganta evenimentului, noua chiar ne place sa fim pusi in dificultate”, ne-a declarat proprietarul salonului MOD Hairdressers.
VEZI SI: FOTO – Sibienii care au ”electrizat” părul vedetelor la MMA 2015

Sibienii se tund ”cu pretenții”
Când vine vorba de cerințele sibienilor și tendințele din ultima vreme, ei bine Paul Paralescu spune că aceștia au conștientizat că cea mai bună și totodată cea mai potrivită este în general cea pe care stilistul o recomandă. Acesta afirmă că lucrurile s-au schimbat în ultimii ani și clienții pun mare preț pe părerea specialistului care se ocupă de look-ul său. paralescu 3”Lucrurile merg din ce in ce mai bine. Am avut si avem in continuare mult de muncit in aceasta direcție. Educarea clienților cade in sarcina noastră, este o munca grea dar care aduce din ce in ce mai multe satisfacții fata de anii trecuți. Clienții trebuie ca pe lângă servicii de calitate, sa primească totodată și o consiliere foarte buna legat de cerintele lor si de variantele disponibile pentru realizarea Look-ului dorit. De aceea consider ca fiecare client trebuie sa fie bine informat despre serviciile, produsele profesionale cu care de exemplu noi lucram in salon și sa fie increzator in serviciile noastre profesioniste”, mai spune Paul.
Acesta spune că salonul său a ajuns să fie printre cele mai căutate din oraș tocmai pentru calitatea serviciilor, ambianta primitoare, experienta si vechimea pe care cei de aici o au in aceasta ”industrie de beauty”.
DE CITIT: Interviu cu SIBIANUL care JOACĂ în NOUA RECLAMĂ de la VODAFONE. E filmată la SIBIU!
Ce este totuși în ”trend” în 2016
Când l-am întrebat pe Paul care ar fi totuși recomandările pe care le face publicului pentru acest an, stilistul sibian a mărturisit că tendința ar fi către o tehnică lansată prin anii 70. ”Din tendințele din acest  an imi place foarte mult tehnica BALAYAGE-Ului care probabil si este deja foarte cunoscuta. Aceasta tehnica a fost folosita pentru prima oară in anii 70-80 in America . Ca si ambasadoare ale acestei tehnici sunt CHRISSY TEIGEN, JESSICA ALBA , JESSICA BIEL sau Sophia BUSH. Practic lumea se îndrăgostește la prima vedere de aceste firzuri și sibienii le abordează din ce în ce mai mult în acest an”, a mai spus Paul.paralescu 5

Uși deschise pentru ”învățăcei”. Se caută viitori hairstiliști!
Paul Paralescu nu este un egoist și își oferă totdeauna cunoștințele sale și celor care vor să aleagă această meserie deloc ușoară. Cunoscutul hairstilist spune însă că din păcate tinerii care vor să facă o carieră în această meserie, în mare parte nu mai au perseverenta, dorința si sacrificiu de munca de care este nevoie pentru a-si crea o baza buna de unde sa poată evolua spre performanța. Chiar și așa MOD Hairdressers are ușile deschise pentru cei ce au curajul și pasiunea necesară de a se apuca să învețe această merserie. ”Din păcate cei care urmează cursurile școlilor de coafura nu primesc cea mai buna educație, dar ușor ușor se pare ca acest lucru evoluează spre normalitate spre fericirea noastră care recrutam oameni. Asta este si strategia salonului MOD Hairdressers. Recrutam si căutăm oameni buni pentru acest joob.  Poate că din exterior această meserie pare floare la ureche, dar in momentul in care incepi sa o descoperi realizezi cat de complexa si solicitanta este. Așteptăm însă pe toți cei care sunt dispuși să învețe și apoi să lucreze în salonul nostru”, mai spune Paul Paralescu.paralescu 4

Meseria devine afacere doar dacă ești pasionat
În încheiere l-am rugat pe Paul să ne spună sincer dacă merită sau nu să deschizi un salon de înfrumusețare în Sibiu și cât de profitabil este. ”Loc este pentru toată lumea, cu cat este concurenta mai mare cu atât mai mult creste calitatea serviciilor oferite pe aceasta piața, de aici au de câștigat clienții noștri. Sincer nu stiu cat de afacere este sa ai un salon in Sibiu. Ce pot spune fără nici o reținere este faptul că nu e deloc ușor. Am avut momente in care am vrut sa renunț, însă pasiunea si perseverenta m-au ajutat sa trec peste greutati si sa continui in aceasta branșă de mai bine de 10 ani”, a mărturisit managerul MOD Hairdressers.
Mai multe detalii despre salonul lui Paul Paralescu găsiti AICI!

Ultima oră

Comentariul meu