stampile vot

Înainte de sărbătorile de Paşte s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru funcţia de Primar al Municipiului Sibiu. 15 persoane, femei şi barbaţi, afiliaţi politic şi independenţi, şi-au depus doarele de candidatură la Biroul Electoral Municipal. Cu toţii îşi doresc victoria pe data de 5 iunie. Dar noi ştim cu cine votăm?

Din partea Forumului Democrat al Germanilor din România şi-a depus candidatura Astrid-Cora Fodor, actualul viceprimar cu atribuţii de primar al Sibiului, ales de Consiliul Local după ce Klaus Wener Iohannis a devenit preşedinte al României.
Astrid Cora Fodor împlineşte 63 de ani în 6 noiembrie şi este necăsătorită. Este absolventă de Drept, dar, de-a lungul carierei a ocupat mai multe funcţii în domeniul economic. Din 2002 până în 2008 a fost director economic al Consistoriului Evanghelic Superior al Bisericii Evanghelice. A devenit consilier local în 2004, iar la alegerile locale din 2008 a fost aleasă consilier municipal din partea FDGR, atunci devenind şi viceprimar al Sibiului. Din 2 decembrie 2014, este primar interimar, fiind aleasă cu 21 de voturi din totalul de 23 exprimate.astrid fodor

Din partea PNL, şi-a depus candidatura fostul director al Direcţiei de Cultură, Răzan Codruţ Pop, care are 35 de ani, fiind absolvent al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii Lucian Blaga Sibiu.pop 2

PSD va merge în alegeri cu fostul prefect al Sibiului, Ioan Ovidiu Sitterli. Acesta şi-a anunţat demisia la începutul lunii martie, motivând că intenţionează să candideze pentru funcţia de primar al Sibiului, însă demisia sa a fost pusă pe seama faptului că pe masa acestuia aştepta semnătura sa un referat de demitere a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, condamnat definitiv pentru conflict de interese.Ovidiu-Sitterli-prefectul-judetului-Sibiu

Află mai multe despre cei mai bine cotaţi candidaţi la Primăria Sibiu

Din partea UNPR va candida pentru un mandat de primar Daniel Gălan, în vârstă de 46 de ani. În prezent este întreprinzător particular, dar a fost militar în teatrele de operaţiuni din Bosnia în 1997. Este pentru prima dată într-un partid politic şi ca primar îşi doreşte investiţii mai mari în sănătate, săli de sport pentru fiecare şcoală, bazine de înot, peste 30 de locuri de joacă pentru copii şi lărgirea zonei verzi a oraşului.

Ovidiu Zeicu este dansator la Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul Junii Sibiului, are 38 de ani şi este căsătorit. El va candida din partea Partidului Puterii Umaniste (social – liberal).

Ana Alexandrian Matei, candidat independent, are 63 de ani şi este profesor. Matei predă contabilitate la un liceu din oraş, dar este şi auditor financiar. Între anii 1997-2000 a făcut parte din Alianţa pentru România, iar după 14 ani s-a alăturat PSD, de unde a demisionat în martie 2016.

Lucian Liviu Trancă, agent şef la Poliţia de Proximitate Sibiu, are 44 de ani şi este căsătorit. Şi el aspiră la fotoliul de primar al Sibiului, pentru care va candida independent. Tot independent candidează şi Ioan Ştefan Zară, care are 29 de ani şi este agent de asigurări.

Încă patru candidaţi s-au înscris în lupta pentru Primăria Sibiu pe ultima sută de metri, chiar înainte de închiderea listelor la Biroul Electoral Municipal. Printre aceştia se află şi alpinistul Teodor Tulpan, cel care candidează din partea Partidului Ecologist şi care speră că, deşi înscris printre ultimii, va ajunge primul, aşa cum a înregistrat succesul din 2003 când a atins Vârful Everest. sursa: mediafax.ro

Ultima oră

Comentariul meu

Publică