un mare hipermaket din sibiu, scos la vânzare de proprietari

xxl sibiuDupă ce deținătorii lanțului de marketuri și hipermarketuri Billa au vândut toate locațiile celor de la Carrefour, inclusiv cele trei din municipiul Sibiu, un alt retailer important, anunță că este în discuții avansate pentru vânzarea celor opt magazine deținute în România, dintre care unul este chiar la intrarea în orașul nostru.

Grupul german a mai vândut şi operaţiunile Selgros Cash&Carry şi pe cele ale lanţului de supermarketuri Billa. Comerciantul german Rewe poartă discuţii de vânzare pentru cele opt ma­gazine pe care le deţine în România sub brandul XXL Mega Discount, potrivit surselor ZF.
Acestea sunt amplasate în oraşe mari şi medii, respectiv Brăila, Braşov, Bucureşti, Târgovişte, Sibiu, Galaţi, Buzău şi Ploieşti, potrivit siteului companiei, şi operează pe segmentul hard-discount. Magazinele XXL Mega Discount au o suprafaţă medie de 2.500 mp şi circa 7.500 de produse în ofertă.
Rewe discută cu mai mulţi jucători din piaţă, negocierile fiind în fază incipientă, potrivit surselor ZF.
Pe lista unor potenţiali cumpărători se află gi­ganţii francezi Auchan şi Carrefour, dar şi belgienii de la Mega Image.
Auchan a anunţat recent că vrea să intre pe segmentul magazinelor mici, până acum fiind activ doar pe piaţa hiper­marketurilor, astfel că o achiziţie a XXL Mega Discount are sens.
Rewe a mai vândut în 2010 şi reţeaua de magazine cash&carry Selgros într-o tranzacţie internaţională.
Preluarea lanţului de supermarketuri Billa de către Carrefour la finalul anului trecut a fost însă o mutare locală. În prezent grupul Rewe mai are pe piaţa locală lanţul de discount Penny Market şi hard-discounterul XXL Mega Discount. Astfel, nemţii de la Rewe mai au în total 183 de magazine, iar dintre acestea opt sunt XXL Mega Discount, restul fiind sub brandul Penny Market.
Comerţul modern local a trecut prin trei tranzacţii majore în ultimii ani, respectiv preluarea a 20 de hipermarketuri Real de către Auchan, achiziţia de către Lidl a operaţiunilor locale ale Plus Discount şi preluarea Billa România de către Carrefour. Cele trei au o valoare cumulată de peste jumă­tate de miliard de euro. sursa:zf.ro foto: google street

Ultima oră

Comentariul meu