cât a costat cel mai scump bmw vândut anul acesta în românia. prețul e exorbitant!

seria 7Un BMW Seria 7 a bătut recordurile de vânzare pentru un autoturism produs ce celebrul producător german. Conform datelor oferite de BMW Group, acesta a costat nu mai puțin de 174.000 de euro.

Cel mai scump autoturism vândut de BMW Group pe piaţa locală, în primul trimestru al acestui an, a fost un model Seria 7 cu tracţiune integrală, care a costat 145.000 de euro, fără TVA, acesta fiind cel mai bun început de an din istoria mărcii în România, potrivit datelor furnizate News.ro de companie.
Modelul Seria 7, 750iL xDrive vândut are motor V8 turbo, 450 de cai şi o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde la o greutate de 1,9 tone. ”Maşina are faruri cu laser, opţiune care costă 3.000 euro şi un sistem audio performant de aproape 6.000 de euro. De asemenea, este dotată cu pachetul complet de scaune confortabile în spate, cu funcţie de masaj, şi ecrane multimedia, care costă 10.000 euro, dar şi cunoscutul pachet de control al gesturilor, prin care şoferul controlează computerul de bord doar prin gesturi”, a declarat pentru News.ro un reprezentant al companiei.
Vânzările mărcii BMW pe piaţa locală au crescut, în perioada menţionată cu 64%, până la 578 de unităţi, potrivit datelor publicate joi de BMW Group România.
Luna martie a fost cea mai bună din istoria mărcii, cu 297 de unităţi livrate către clienţi, mai mult de jumătate din volumul vânzărilor din primul trimestru.
”Cel  mai de succes model al mărcii rămâne BMW X5, cu o creştere pe primele trei luni de 100% la 120 unităţi. O premieră este BMW Seria 3 sedan, care a urcat pe locul trei în preferinţele clienţilor cu 70 de livrări în aceeaşi perioadă şi un avans de 70,7%, iar a treia cea mai vândută maşină este  BMW X3, cu 78 de unităţi livrate, ceea ce înseamnă un avans de 105,3%”, se arată în comunicatul citat.
Lansarea noului BMW Seria 7, nava amiral a mărcii, a generat o creştere de 3,5 ori a vânzărilor pe primele trei luni comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 21 livrări.
Oficialii companiei susţin că modelele plug-in hybrid sunt tot mai căutate. ”Cu un nivel de preţ aproape de versiunea de benzină, la o putere similară şi mai ieftine ca un model diesel, se dovedesc o propunere foarte atractivă. Până acum, au fost livrate 4 modele BMW X5 40e, dar cifrele vor creşte, având în vedere că şi gama de modele se va extinde cu Seria 3 330e, Seria 2 Active Tourer 220xe şi Seria 7 740e”, potrivit aceloraşi date.
BMW Motorrad, divizia de motociclete, a înregistrat, de asemenea, un record pentru prezenţa mărcii în România, cu 38 de livrări în martie şi 72 de unităţi pe primul trimestru, avansul înregistrat comparativ cu primele trei luni din 2015 fiind de  de 50%. În topul opţiunilor clienţilor rămân BMW R 1200 GS şi GS Adventure, cu 27 unităţi comercializate, şi BMW R 1200 RT cu 16 unităţi. Sursa: news.ro

Ultima oră

Comentariul meu