terenurile de sport de la școlile din șelimbăr și veștem vor fi modernizate și vor avea nocturnă! când vor fi gata!

scoala selimbarElevii de la școala generală din Veștem și din centrul Șelimbărului, vor primi un alt fel de cadou în 1 Iunie, de ziua copilului. Primăria Șelimbăr va demara în perioada imediat următoare, lucrări de amenajare a unor terenuri de sport multifuncționale cu gazon sintetic și nocturnă.

Elevii celor două școli, care funcționează pe raza Comunei Șelimbăr,  vor fi invidiați și de elevii care  învață la multe dintre școlile din municipiul reședință de județ.
Motivul este faptul că Primăria Șelimbăr anunță oficial că de săptămâna viitoare vor începe lucrări de amenajare a două terenuri de sport multifuncționale, cu gazon sintetic și noctură, în curțile celor două școli. ”Educația copiilor din comuna noastră este un domeniu prioritar, iar pentru a putea învăța, copiii trebuie să facă și mișcare, să se dezvolte armonios din punct de vedere  fizic. De aceea am aprobat, împreună cu Consiliul Local, dezvoltarea unor condiții pentru elevii școlilor din Șelimbăr și Veștem, respectiv amenajarea a două terenuri de sport cu gazon sintetic. Copiii vor beneficia în acest fel de condiții moderne pentru a-și desfășura orele de educație fizică. Lucrările vor începe săptămâna viitoare și vor fi finalizate în aproximativ 30 de zile”, a explicat primarul Comunei Șelimbăr, Marius Grecu.

VEZI ȘI: FOTO GALERIE – Șelimbărul înverzește la propriu. Două parcuri noi amenajate în localitate!
Cele două terenuri vor fi inaugurate oficial de ziua copilului pe data de 1 iunie, atunci când se va organiza și o competiție sportivă dedicată elevilor.teren sport

Terenuri ultra moderne
Cele două terenuri de sport vor avea dimensiunile de aproximativ 40 x 20 m. Se prevede dotarea acestora cu porti de minifotbal, fileu stalpi și scaun de arbitru pentru tenis. Terenurile de tenis au fiecare dimensiunile de 24 x 12 m. Ambele terenuri vor fi împrejmuite de câte un gard și dotate cu instalație de nocturnă. De asemenea, extrem de important este și faptul că, pe perioada sezonului rece, ambele terenuri vor fi acoperite cu balon cu aer cald, pentru ca ele să poată fi utilizate și iarna.

CITEȘTE ȘI: FOTO – Investiții importante în Șelimbăr. Se extinde grădinița și se face prima creșă din localitate!

Urmează terenuri și la Bungard și Mohu
Primarul Marius Grecu spune că cele două terenuri la care lucrările încep în perioada următoare sunt doar primele care se amenajează în comună. ”Toate școlile de pe teritoriul Comunei Șelimbăr vor avea câte un astfel de teren. Până la finele acestui an vor începe lucrări pentru astfel de baze și la Bungard și la Mohu, pentru ca și copiii de acolo să aibă parte de condiții similare pentru orele de sport, ca și cei din Șelimbăr sau Veștem”, a mai punctat primarul comunei. Și în aceste cazuri terenurile vor fi dotate corespunzător și vor avea și instalație de nocturnă.grecu isi anunta candidatura

Șelimbărenii invitați la mișcare. Gratis!
O altă veste bună, de data aceasta pentru toți locuitorii din Comuna Șelimbăr, este faptul că aceste terenuri multifuncționale se vor putea utiliza de către oricine dorește să facă mișcare. ”Terenurile vor fi la dispoziția șelimbărenilor, desigur în intervalele orare în care nu sunt folosite pentru orele de educație fizică. Oricine e binevenit dacă dorește să facă mișcare. Locuitorii comunei vor beneficia de acest avantaj cu titlu de gratuitate”, a mai explicat pentru Ora de Sibiu, primarul Marius Grecu.

Ultima oră

Comentariul meu