veste extrem de proastă pentru al doilea oraș ca mărime din sibiu. de la ministrul transporturilor!

mediasCel de al doilea oraș ca importanță și mărime din județul nostru a primit o veste care nu va bucura pe nici unul din locuitorii Mediașului. Ministrul Transporturilor spune că nu se vor da bani anul acesta pentru începerea lucrărilor la centura ocolitoare.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, joi, la Sibiu, că nu au fost alocate fonduri în acest an pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Mediaş, cel de-al doilea oraş ca mărime din judeţul Sibiu, întrucât situaţia juridică a proiectului nu este clară, anunta news.ro.
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă în judeţul Sibiu, care este situaţia proiectului ce prevede realizarea unei centuri ocolitoare a municipiului Mediaş şi a precizat că nu au fost alocate fonduri.
“Din informaţiile pe care le am eu, acest proiect al centurii Mediaşului face obiectul unei dispute, a unei contestaţii, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Nu ştiu ce o să decidă dânşii. Ştiu că este un proiect care se află în derulare, dar nu pot să mă substitui dânşilor. Dânşii vor decide cu privire la viitorul acestui proiect. La Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor este contestaţia cu privire la studiul de fezabilitate pentru această centură ocolitoare. Anul acesta nu va fi finanţată în niciun caz centura Mediaşului pentru că aprobările pentru finanţare s-au efectuat la începutul anului numai pentru acele proiecte care aveau situaţia juridică clară”, a declarat Dan Costescu.
Acesta a precizat că a circulat în municipiul Mediaş, al doilea oraş ca mărime din judeţul Sibiu, şi nu este o plăcere”.
“Am fost personal şi am văzut cum se circulă în Mediaş şi nu este o plăcere. Sperăm ca problema juridică să fie rezolvată cât mai repede şi să intre în discuţie la CNADNR, iar cei de la CNADNR să ne dea soluţiile”, a mai spus ministrul.
Municipiul Mediaş întrerupe pe o porţiune de opt kilometri drumul naţional 14, întreg traficul desfăşurându-se prin oraş. Mai ales în zona centrală, istorică, a oraşului traficul este o problemă şi afectează structura monumentelor istorice. De ani de zile se vorbeşte despre realizarea unei centuri ocolitoare care să rezolve problema, dar lucrările nu au fost încă începute.
În mai 2014, ministrul de atunci al Transporturilor, Dan Şova, anunţa că în 2015 vor începe lucrările la centrura ocolitoare, iar în 2016 acestea ar trebui să se finalizeze. Sursa: news.ro foto: Monitorul de Mediaș

Ultima oră

Comentariul meu