Etapa a II-a de înscrieri în clasa pregătitoare la Sibiu. Câte locuri sunt disponibile!

copii clasa pregatitoareInspectoratul Județean Sibiu a centralizat numărul de locuri libere rămase după prima etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. Astfel pentru a II-a etapă au mai rămas 400 de locuri, iar înscrierile au început de miercuri.

Peste 400 de locuri la clasa pregătitoare sunt disponibile în judeţul Sibiu pentru a doua etapă a înscrierilor, care a început miercuri, fiind aşteptaţi mai ales copiii care ar fi vrut să înveţe în limba germană şi nu au fost admişi, iar părinţii nu au bifat revenirea la unitatea de circumscripţie, anunta News.ro. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu au declarat, că peste 400 de locuri mai sunt disponibile la clasa pregătitoare pentru cea de-a doua etapă a înscrierilor, care a început miercuri şi se va încheia în 8 aprilie.
„Planul de şcolarizare aprobat prevede 4.094 de locuri disponibile la clasa pregătitoare. În prima etapă s-au înscris 3.686 de copii, restul locurilor fiind disponibile pentru etapa a doua de înscriere”, au precizat reprezentanţii ISJ Sibiu.
Această etapă se adresează copiilor care, din diferite motive, nu au fost înscrişi în prima etapă. Unii dintre ei sunt cei care au vrut să urmeze şcoala în limba germană, dar au fost respinşi şi, neavând bifată pe cererea de înscriere varianta revenirii în şcoala de circumscripţie, au rămas neînscrişi.
„În judeţul Sibiu, 98,1 la sută dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare au fost admise. Din totalul celor 3.757 de cereri depuse, au fost admise 3.686. 71 de cereri nu au putut fi admise din cauza lipsei de locuri la şcolile dorite, altele decât cele de circumscripţie, iar părinţii/tutorii legali nu au bifat opţiunea de revenire la unitatea de învăţământ arondată iniţial”, au anunţat reprezentanţii ISJ Sibiu.
Aceste cereri vor putea fi soluţionate în a doua etapă de înscriere, ale cărei rezultate finale vor fi afişate în 15 aprilie.Între 19 şi 22 aprilie, ISJ Sibiu va soluţiona toate cazurile rămase nerezolvate după a doua etapă de înscriere. Vineri, ISJ Sibiu a publicat, pe site-ul propriu, lista finală a copiilor care au fost înscrişi în clasa pregătitoare după prima etapă a înscrierilor.
În etapa întâi au fost ocupate toate locurile de la clasele cu predare în limba germană. În judeţul Sibiu, au fost disponibile 250 de locuri pentru cele zece clase cu predare în limba germană care se vor înfiinţa din toamnă, toate fiind deja ocupate. Ba mai mult, ISJ Sibiu suplimentase cu 44 numărul locurilor în clasele de germană, cererea fiind foarte mare. Sursa: news.ro

Ultima oră

Comentariul meu