foto - sponsorizare de aproape 1 milion de lei pentru spitalul județean sibiu. ce s-a cumpărat de acești bani!

ecograf ginecologieSpitalul Clinic Județean de Urgenţă Sibiu a beneficiat de o sponsorizare de 980.000 de lei din partea companiei ROMGAZ S.A. Contractul de sponsorizare a avut ca obiect acordarea de sprijin financiar pentru dotarea spitalului cu aparatură medicală de înaltă performanță, destinată mai multor secţii din cadrul celei mai mari instituţii sanitare a județului Sibiu.

Conform contractului încheiat şi în urma procedurilor de achiziţie publică derulate prin intermediul SEAP au fost achiziţionate următoarele aparate:

–    Un  sistem de radiologie digitala GXR pentru Secţia Clinică Neurologie, în valoare de 679.520 lei cu TVA inclus, achiziţionat de la  Mediq Innovative Technologie SRL;
–    Un ecograf Philips Clearvue 350 pentru Secţia Clinică Cardiologie II în valoare de 63.946,8 lei cu TVA inclus, achiziţionat de la  Gadagroup Romania SRL;
–    Un ecograf General Electric LogiQ C5 Premium pentru Secţia Clinică A.T.I. în valoare de 69.936 lei cu TVA inclus, achiziţionat de la  Medist Imaging & Poc SRL;
–    Un ecograf General Electric LogiQ C5 Premium pentru Secţia Clinică Neurologie în valoare de 69.936 lei cu TVA inclus, achiziţionat de la Medist Imaging & Poc SRL;
–    Un ecograf General Electric LogiQ C5 Premium pentru Secția Clinică Obstetrică – Ginecologie în valoare de 79.856 lei cu TVA inclus, achiziţionat de Medist Imaging & Poc SRL.
sistem de radiuologie digitala.6
Cele patru ecografe performante sunt deja montate şi utilizate în cadrul secţiilor unde au fost repartizate iar pentru aparatul de radiodiagnostic digital au fost obținute autorizaţiile emise de către Comisia Naţională Pentru Controlul Activităţilor Nucleare și se derulează proceduri de asamblare și montaj, în vederea punerii sale în funcțiune în cadrul spațiului special amenajat în Secţia Clinică Neurologie a SCJU Sibiu.
„În primul rând mulţumim Romgaz pentru această sponsorizare deosebit de generoasă care ne–a dat posibilitatea să îmbunătăţim dotarea materială a patru secţii clinice deosebit de importante ale spitalului judeţean, cu o adresabilitate ridicată şi o patologie complexă. Sponsorizările şi donaţiile reprezintă o contribuţie importantă în procesul de modernizare a SCJU Sibiu în care suntem angrenaţi şi  completează eforturile noastre din ultimii ani de a asigura tot ceea ce este necesar bunei funcţionări a actului medical, în folosul cetăţenilor, prin modernizarea şi dotarea mai multor secţii ale spitalului. Cele patru ecografe achiziționate, deja montate şi funcţionale, precum și aparatul de radiodiagnostic, pentru care derulăm proceduri de asamblare și montaj, contribuie la creşterea calităţii serviciilor acordate pacienţilor şi facilitează activitatea personalului medical în demersul de acordare a unor îngrijiri de calitate, moderne şi a unor terapii noi, mai eficiente. Sperăm și ne dorim ca acest parteneriat cu Romgaz să fie doar începutul și relația dintre cele două instituții să continue prin sprijinirea instituției noastre și a tuturor cetățenilor care au nevoie de servicii medicale performate. Totodată, invităm alături de noi şi alte companii din mediul de afaceri care doresc să contribuie la dezvoltarea acestui domeniu prioritar care este sănătatea populaţiei”, a declarat Dr. Vasile Spinean, managerul SCJU Sibiu.
ecograf cardiologie ii
Caracteristici sistem de radiologie digitala GXR
Configurația existentă în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu – Secția Clinică Neurologie include sistemul de radiografie digitala GXR, server PACS și stație de postprocesare imagini radiologice. Aparatul este din gama celor  complet digitale, cu tehnologie DR (direct radiography) de ultima oră, este fabricat in Coreea de Sud, detectorul digital (componenta cea mai importantă) fiind produs în SUA. Echipamentul dispune de un generator RX de putere mare (150 kV si 68 kW) – care îi permite examinări universale, pentru orice fel de pacienți și în regim de flux mare de lucru. Modurile de lucru sunt atât în tehnică clasică în care se poate folosi filmul radiologic cât și cu detector direct digital. Masa de examinare RX este una de mare anduranță (sarcină maximă 300kg) și permite și examinările cu tomografie liniară, necesare în general pentru diagnosticul leziunilor pulmonare. Sistemul are tehnologie wireless, imaginile sunt de mare rezoluție și dispune de PC de înaltă performantă cu monitor de 24” și de imprimantă DICOM (Digital Imaging and Communications in Medicine) pentru filme de imagistică medicală precum și o mașină automată de developat atunci când se doresc filme radiologice.

Caracteristici Ecografe General Electric LogiQ C5
Ecografele General Electric LogiQ C5 Premium sunt multidisciplinare, concepute pentru examinări abdominale, ale sistemului vascular, pentru obstetrică şi ginecologie, examinări neonatale, pediatrice, de urologie, transcraniale şi pentru părţi moi. Sunt uşor de manevrat având dimensiuni reduse şi prevăzute cu monitor LCD de 15”, 3 porturi active pentru sonde, unitate integrată CD – DVD, tastatură alfanumerică luminată. De asemenea, interfaţa software este editabilă pentru crearea unor profiluri individuale de utilizatori. Ecografele au următoarele moduri de operare: M, M anatomic, B (2D), Doppler Color,  Pulsat, Power, Continuu, 3D Freehand. Sistemul poate funcţiona cu 3 moduri de lucru în același timp. Echipamentele dispun de sonde de tip: convex, liniar, microconvex, arie fazată transtoracic. Aparatele dispun de 8 zone focale simultan şi de funcţia de mărirea  a imaginii de 64 de ori, de posibilitatea de a stoca filme cu 3000 de cadre precum şi de numeroase alte facilităţi.

Caracteristici Ecograf Philips Clearvue 350
Ecograful Philips Clearvue 350 este un aparat multidisciplinar, cu software pentru următoarele tipuri de aplicaţii: vasculare, trasncranian Doppler, cardiac. Ecograful  are următoarele moduri de operare: 2D, M, M Color, Doppler Color, Doppler Power Color, Doppler Power Color direcţional, Doppler Pulsat, Doppler Continuu, Dual. Sistemul  este prevăzut cu duplex pentru vizualizarea simultană a modurilor 2D şi Doppler şi triplex pentru vizualizarea simultană a modurilor 2D, Doppler şi Doppler Color sau Doppler Color angiografic de putere. Ecograful are o unitate de disc internă de minim 300GB, unitate integrată CD – DVD, USB. Este prevăzut cu monitor TFT – LCD de 19”, montat pe braţ articulat. Aparatul permite generarea automată de rapoarte care să includă imagini, calcule şi măsurători efectuate în timpul unei examinări, oferă posibilităţi de gestionare a imaginilor care să includă vizualizarea simultană în acelaşi ecran precum şi numeroase alte avantaje tehnice de ultimă generaţie.

Ultima oră

Comentariul meu